petak, 1. decembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Novine u obrazovanju – pripreme za upis u srednje škole i za državnu maturu

Novine u obrazovanju – pripreme za upis u srednje škole i za državnu maturu

Na početku kalendarske godine u Školskoj upravi za Rasinski okrug radi se na pripremi za upis učenika u  srednje škole, planirani su novi smerovi, a u sistemu dualnog obrazovanja biće 150 učenika. Novina ove godine je i državna matura za učenike srednjih stručnih škola i gimnazijalce. 

U okviru priprema za upis učenika u prvi razred srednjih škola Školska uprava Rasinskog okruga intenzivno radi na organiozovanju sastanaka sa direktorima Škola i predstavnicima jedinica lokalne samouprave,

U kruševačkoj Hemijsko tehnološkoj školi planiran je obrazovni profil koji će biti izuzetno značajan u Srbiji, pokretači su Školska uprava Kruševac i Hemijsko tehnološka škola, dodaje načelnik Školske uprave Zoran Asković

I u Varvarinu su u planu smerovi mehaničar grejne i rashladne tehnike i automehaničar.

Školska uprava nove i smerove u dualnom obrazovanju  predlaže u skladu sa potrebama tržišta, što je rezultat dobre saradnje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Regionalnom privrednom komoroma, a sve sa ciljem da učenici odmah po završetku školovanja nađu posao, a privreda dobije potreban kadar.

Još jedna novina ove godine je i pilot projekat d

ržavna matura.

U okviru Nacionalne mature svi učenici srednjih stručnih škola i Gimnazija istovremeno će raditi završni ispit, a na osnovu rezultata upisivaće fakultete.

Kad je u pitanju epidemijska situacija u školama Rasinskog okruga i početak drugog polugodišta, takođe postoji saradnja i dogovori sa Zavodom za javno zdravlje

Podsećamo, prvo polugodište završeno je sa povoljnom epidemijskom situacijom, kada su na području Okruga koronavirusom bila zaražena 3 učenika i 3 nastavnika.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.