petak, 22. januar 2021.

Kruševac
petak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 3 m/s JJI
 

Centar za decu i mlade u riziku

Centar za decu i mlade u riziku

Nova usluga u zaštiti dece i mladih sa rizikom u ponašanju, organizovana je 2009-te godine kao projekat, u okviru sprovođenja Strategije socijalne zaštite grada Kruševca.

„Centar za decu i mlade u riziku“ podrazumeva, pre svega, realizaciju vaspitne mere odnosno pojačan nadzor uz dnevni boravak, savetodavni individualni rad sa decom i mladima, grupni rad i rad u radionicama, porodičnu konferenciju kao i savetodavni rad sa porodicom.

„Opšti cilj ovog projekta je zaštita i unapređenje položaja dece i mladih od 10 do 18 godina, u riziku i sa poremećajima u ponašanju“, istakao je rukovodilac Radomir Jeftić i naglasio da je pomenuto životno doba vreme potencijalno učestalijih rizičnih ponašanja, na koje uglavnom utiču: društvena klima, porodični ambijent, efikasnost institucija i sprovođenje propisa.

Prema njegovima rečima u protekle tri godine, koliko postoji i radi Centar za decu i mlade u riziku, kroz program je prošlo 72 korisnika. „Zbog loših finansijskih uslova u nemogućnosti smo da planirani program realizujemo punim kapacitetom,  pa je ove godine broj korisnika smanjen, trenutno ih je 21“, dodao je Jeftić.

Na pitanje da li Centar priprema dodatne aktivnosti povodom Dana deteta 20.novembra, rukovodilac projekta Radomir Jeftić kaže da će u skladu sa trenutnim mogućnostima simbolično obeležiti ovaj dan, a u narednom periodu prioritet je da se uspostavi bolja saradnja sa Lokalnom samoupravom kao i drugim institucijama koje se bave sličnim problemima, kako bi Centar opstao, odnosno nastavio sa radom.

Povezano