subota, 29. februar 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 76%
Brzina vetra: 4 m/s SZ
 

Kruševac spremno dočekuje zimsku sezonu

Kruševac spremno dočekuje zimsku sezonu

Na 25-oj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, razmatrane mere i aktivnosti za predstojeću zimsku sezonu.Prisustvovali predstavnici Kruševačkih preduzeća i ustanova.

Dvadeset peta sednica Gradskog štaba za vanredne situacije okupila je predstavnike Kruševačkih javnih komunalnih preduzeća, Elektrodistribucije, Zdravstvenog centra, Zavoda za javno zdravlje, Veterinarske stanice i Kruševac puta.

Sednicu je otvorio komandant štaba i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić u nameri da sazna koliko su pomenute ustanove i službe pripremljene za funkcionisanje u zimskim uslovima.„Prošle godine, kada je u januaru i februaru proglašena vanredna situacija, 38 lica je spašeno, tako da ona, kada govorimo o Rasinskom okrugu, nije imala posledice“, istakao je načelnik ovog štaba i odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave u Kruševcu, Aleksandar Lazarević. On je naglasio i da zahvaljujući dobroj organizaciji i saradnji, Kruševac i predstojeću zimsku sezonu dočekuje spremno.

Prema rečima zamenika načelnika i koordinatora grupe za vanredne situacije Dušana Todorovića, u zimskom periodu, problem predstavljaju veliki snežni nanosi i zato apeluje na građane da se, u tim situacijama, angažuju i očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada ili lokala.

Vatrogasno spasilački bataljon je takođe spreman, potvrđuje komandant Vladica Stanković: „Kao i prošle godine i ove ćemo se potruditi i dati sve od sebe da rešimo probleme koji se dese a za koje smo mi zaduženi. Prioritet nam je da u vanrednoj situaciji stignemo do teško pristupačnih domaćinstava i ugroženim porodicama dostavimo hranu, lekove i sredstva za higijenu“.

Inače, sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, prisustvovao je zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, a dodeljene su i zahvalnice Gradskoj i Policijskoj upravi, Vojsci Srbije garnizonu u Kruševcu i JKP „Vodovod“.

Povezano