ponedeljak, 1. jun 2020.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
16°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 4 m/s S
 

Kad sudije sviraju kao na svadbi

Kad sudije sviraju kao na svadbi

Delegacija kruševačkog košarkaškog kluba Napredak Rubin posetila je u utorak  Košarkaški savez Srbije. Srela se sa komesarom Druge lige, u kojoj se takmiče i posetila druge zvaničnike zadužene za sudijska pitanja. Ukazali su im ne nepravdu sudijske trojke, Petrovića i Vranića iz Stare Pazove i Grujića iz Smedereva, na utakmici Beovuk – Napredak 75:70 i naklonost delioca pravde  domaćinu.

Slučajno ili ne, tek pomenute sudije su svirale kao na svadbi, a ne na sportskoj priredbi. Bili su i previše rigorozni prema gostima iz Kruševca, pre svega, Saši Mihajloviću i Vojkanu Milinčiću. Kapiten Mihajlović je u 12.minutu morao van terena zbog pet ličnih. U takvoj situaciji iskusni košarkaš nije izdržćao, pa je želeo da se obračuna sa sudijama, zbog čega će biti verovatno i suspendovan. Slično je bilo i sa Milinčićem. Na ove provokacije nisu smeli da nasednu i za takvo ponašanje nema opravdanja. To priznaju i u klubu.

Pitam se da li je pravo Petrovića, Vranića i Grujića ili nekih drugih da svojim ponašanjem zaviju klub u crno. Ko dozvoljava sudijama da kroje rezultate, kradu košarkaše po sopstvenoj želji ili preporuci. Da li je, u konkretom slučaju, možda , u pitanjnu zaštita Železničara iz Inđije, koji je u krugu ekipa koje žele povratak u Prvu ligu Srbije? Odgovor na ova i druga pitanja, ne verujemo da su Kruševljani dobili ovom posetom, ali uskoro, u nastavku šampoionata, sigurno će se ubedljivije uveriti u pravo stanje stvari.

Svesni situacije u kojoj su se našli u kruševačkom drugoligašu su poredočili svima da im je želja da izbore plasman u Prvu ligu Srbije, gde su ranije i bili i ispali. Nemaju ništa protiv takve želje i Meridijane iz Novog Sada na prvom mestu sa 14 bodova, drugoplasiranom Železničaru i Moravi po 12 bodova, Mladosti iz Čačka, Napretku uz Aleksinca i svog tima, od četvrtog do šestog mesta svi po 11 bodova. Traže samo fer plej i suđenje kako i priliči, ni po babu ,ni po stričevima.

 

Povezano