utorak, 27. februar 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Predsednik Vučić: Srbija ruski i ukrajinski narod smatra bratskim narodima

Predsednik Vučić: Srbija ruski i ukrajinski narod smatra bratskim narodima

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija privržena poštovanju međunarodnog prava kojim se garantuje pravo na nepovredivost granica Ukrajine, ali je dodao da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji vodeći se našim nacionalnim interesima.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare izjavio da „Srbija najiskrenije žali zbog svega što se događa na istoku Evrope“ i dodao da naša zemlja i Ruse i Ukrajince smatra bratskim narodima.

„Srbija je privržena teritorijalnom integritetu i političkoj nezavisnosti država i pruža punu podršku poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine“, rekao je Vučić i dodao da smatra pogrešnim kršenje ovog principa.

Vučić je naveo da naša zemlja poštuje norme međunarodnog javnog prava i dodao da je to najbolji način da zaštiti sebe i svoje interese, ali i da poštuje tradicionalna prijateljstva.

Vučić je naveo da trenutni interes Srbije nije da uvede sankcije Rusiji i dodao da će se naša zemlja prilikom razmatranja zahteva o sankcijama Rusiji voditi isključivo svojim interesima.

„Naš vitalni interes trenutno nije da se uvode sankcije bilo kojoj državi“, izjavio je Vučić.

Dodao je i da Rusija Srbiji nije uvodila sankcije tokom devedesetih.

Očuvanje mira i stabilnosti su od ključnog značaja za Srbiju, poručio je predsednik Srbije.

„Iza nas su, ali i cele Evrope, teški dani. Za nas u Srbiji posebno su teški dani iz mnogo razloga i pred nama nisu nimalo lakši dani. Imajući sve to u vidu u prethodnih dana smo pokušavali i uspeli da zauzmemo jedinstven stav po pitanju krize u Ukrajini“, dodao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je na konferenciji naveo i da će naše Ministarstvo spoljnih poslova, zajedno sa drugim organima, preduzeti sve mere da zaštiti bezbednost naših državljana u Ukrajini.

„Polazeći od principa naše vojne neutralnosti, potrebno je da se sve aktivnosti vojske i MUP sa stranim partnerima odmah prekinu“, pročitao je zaključke nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je na konferenciji pozvao sve naše građane da se suzdržavaju od mešanja u sukobe na istoku Evrope i dodao da će naša zemlja sprečiti učešće srpskih građana u sukobima u Ukrajini.

Svi „dobrovoljci“ koji se uključe u taj sukob biće sankcionisani, poručio je predsednik Srbije.

On je naveo i da će naša zemlja pružiti humanitarnu pomoć ukrajinskom narodu.

Dodao je i da će naši organi preduzeti sve mere da obezbede dovoljne količine energrenta i hrane.

Predsednik Srbije je naveo i da je razgovarao sa srpskim patrijarhom Porfirijem i dodao da Porfirije razume potrebe i probleme Srbije u političkom smislu.

Inače, predsednik Vučić je još naveo da je Srbija prethodnih dana bila pod velikim pritiscima.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.