petak, 21. jun 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Na 13. sednici Skupštine grada usvojen niz odluka, rešenja i izveštaja važnih za Grad Kruševac

Na 13. sednici Skupštine grada usvojen niz odluka, rešenja i izveštaja važnih za Grad Kruševac

Odbornici Gradskog parlamenta vratili su se u skupštinske klupe. Održana je 13. sednica Skupštine grada. Skupština je na dvosatnom zasedanju usvojila niz odluka, rešenja i izveštaja važnih za Grad Kruševac.  

Pred odbornicima su bile 52 tačke dnevnog reda. Skupština grada usvojila je većinom glasova Rešenje kojim se gradsko neizgrađeno građevinsko zemljište na Starom aerodromu ustupa bez naknade Republici Srbiji radi izgradnje zgrade suda.

Na sednici je usvojena Odluka o pribavljanju u javnu svojinu Grada Kruševca zemljišta i zgrada od privrednog društva „Župa plavi kamen 1934“ radi izgradnje industrijskog tehnološkog parka.

Odbornici su usvojili predlog Programa unapređenja socijalne zaštite na teritoriji grad za ovu godinu. Na 13. sednici gradske Skupštine usvojeno je više odluka o planovima detaljne regulacije.

Skupština je usvojila izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada za period prvih šest meseci 2021. godine. U objedinjenom pretresu odbornici su usvojili izveštaje o radu i finansijskom poslovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad.

Usvojen je plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije za ovu godinu, kao i izveštaj o radu Štaba u prošloj godini. Pored ostalog, na Skupštini je usvojen predlog za izbor članova Komisije za rodnu ravnopravnost. Usvojeno više imovinsko pravnih rešenja.

Sednica je posle više zasedanja na drugim lokacijama odžana u skupštinskoj sali u zgradi Gradske uprave.

Povezano