sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 0 m/s SZ
 

Spremni projekti za odbranu od poplava

Spremni projekti za odbranu od poplava

U Gradskoj upravi u Kruševcu prezentovani su projekti za zaštitu vodotokova Dedina-Mudrakovac – Ribarska reka, odbranu od poplava i nanosa. Naručilac je Grad Kruševac, a vrednost sva tri projekta iznosi oko 120 miliona dinara.

Potreba za izradom ovih projekata nametnuta je dugogodišnjim iskustvom sa neregularnim, nanosnim, popolavnim i klizišnim područjima na teritoriji Grada Kruševca.

Gradska uprava naručila je izradu 3 projekta za vodotokove Dedina–Mudrakovac-Ribarska reka, vrednosti oko 120 miliona dinara, kaže pomoćnik komandanta za odbranu od poplava Štaba za vanredne situacije Grada Kruševca Zdravko Jovanović.

Projektant je firma „Šumadijaprojekt“ iz Paraćina, koja već ima iskustva na teritoriji Rasinskog okruga, a očekuje se pomoć države na finansiranju dela regulacije vodotokova reke Rasine i Ribarske reke, dodao je Jovanović.

Prezenataciji su između ostalih prisustvovali zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Marko Milojević i šef Službe mesnih zajednica Momir Višnjić sa saradnicima.

Povezano