subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Magnetna rezonanca – zaokružila rad Službe radiološke dijagnostike u Opštoj bolnici Kruševac

Magnetna rezonanca – zaokružila rad Službe radiološke dijagnostike u Opštoj bolnici Kruševac

Magnetna rezonanca je najvrednija investicija koja je prošle godine  zaokružila rad Službe radiološke dijagnostike u Opštoj bolnici u Kruševcu.

Nabavkom ovog dijagnostičkog aparata građani Rasinskog okruga ne odlaze više u druge gradove na magnetna snimanja, a osim brze dijagnostke i praćenja bolesti, značajna je i finasijska ušteda. Magnetna rezonanca vredna 450 hiljada evra kupljena je sredstvima Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srbije.

Do sada su pregledana  173 pacijenta, a ovu službu danas je obišla  gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović sa saradnicima. Direktorka Opšte bolnice Kruševac dr Vesna Stević Gajić, naglasila je da je Radiološka služba koja zauzima 450 kvadrata u Dijagnostičkom centru u prethodnoj godini kompletno rekonstruisana, sredstvima Kluba privrednika Kruševac, a osim eksterijera i enterijera nabavljeni su i vredni medicinski aparati među kojima 5 rendgen aparata i novi 64-oro slajsni skener. Inače, planovi su da i ubuduće  nabavkom savremenih dijagnostičkih aparata građani Kruševca dobiju  blagovremenu dijagnozu, samim tim i lečenje i oporavak, na čemu se uveliko radi.  Nabavka magnetne rezonace pokazala se kao najisplativija investicija, a tokom godine u ovoj službi oko 12 hiljada pacijenata se pregleda na skeneru, uradi se do 40 hiljada rentgen snimaka i oko hiljadu dijagnostičkih mamografija. Planirano je da se 1300 pregelda na magnetoj rezonaci uradi na godišnjem nivou, istakli su iz kruševačke bolnice.

Povezano