petak, 22. januar 2021.

Kruševac
petak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 3 m/s JJI
 

Nova predstava u Kruševačkom pozorištu

Nova predstava u Kruševačkom pozorištu

Na konferenciji za novinare u Kruševačkom pozorištu, bilo je reči o radu na novoj predstavi Uglješe Šajtinca „Govorite li australijski?“ u režiji Snežane Udicki i Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu.

„Kraj godine je prava prilika da priuštimo našim sugrađanima još jednu novu predstavu a sa druge strane mladima damo šansu da rade“, rekao je otvarajući konferenciju za novinare upravnik Kruševačkog pozorišta, Branislav Nedić.

Govorite li australijski?“ je diplomska predstava rediteljke Snežane Udicki, koja ističe da je reč o tužnoj komediji o našoj svakodnevici:„U predstavi pokušavamo da na duhovit način rešimo probleme glavnih likova,koji su pozitivni, ali se ne snalaze u datim okolnostima“.

Pored glumaca kruševačkog ansambla Tomislava Trifunovića, Dejana Tončića, Marije Gašić, Biljane Jocić Savić, Nebojše Vranića, Bojana Veljovića i Nikole Pantovića u predstavi igra i mlada glumica Viktorija Arsić, koja kaže da je ovo za nju prava prilika da opravda ukazano poverenje:“Velika je čast i zadovoljstvo raditi u ustanovi kakva je Kruševačko pozorište i sa ljudima koji su spremni da prihvate novog člana i pomognu kada zatreba“.

Konferenciji je prisustvovao i glumac Tomislav Trifunović koji je naglasio da je rado prihvatio poziv i ulogu deda Svete u želji da učestvuje i podrži rad mlade rediteljke.

Scenografiju i kostime radila je Irena Durlević, dramaturg: Spasoje Ž.Milovanović, scenski pokret: Izabela Bošković a dizajner svetla je Svetislav Calić.

Premijera predstave „Govorite li australijski?“ planirana je za polovinu decembra.

Inače na konferenciji za novinare najavljen je i Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu, koji će biti održan od 18. do 24. novembra a na kome će Kruševačko pozorište izvesti predstavu „Iza rešetaka“.

Lidija Jakovljević

Povezano