četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

16 Dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

16 Dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca u saradnji sa Gradskom upravom, nizom aktivnosti, učestvuje u Kampanji „16 Dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja počinje obeležavanjem 25. novembra – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U Gradskom zdanju u ponedeljak u podne, u saradnji sa Onkološkim dispanzerom, dr Zoran Gajić održaće predavanje „Značaj preventivnih pregleda za zdravlje žene“. Predavanju u sali 34 prisustvovaće žene iz Gradskog uprave, javnih preduzeća, ustanova i škola. Tokom naredne sedmice biće održana Sednica Saveta kojoj će prisustvovati i predstavnice nevladinih organizacija koje volonterski promovišu ljudska prava i učestvuju u borbi protiv nasilja u porodici.

Ovogodišnja kampanja promoviše ženska prava u duhu tradicionalnih porodičnih vrednosti i zdrave stilove života uključujući vladin i nevladin sektor, kaže pomoćnica gradonačelnika Slobodanka Miladinović i najavljuje bogate i atraktivne programe u saradnji sa kruševačkim školama, pravosuđem i ustanovama za društvenu brigu o deci.

Savet za rodnu ravnopravnost će u narednih 15 dana nizom aktivnosti u okviru predstojeće kampanje podsećati javnost na značaj poštovanja ljudskih prava i potrebe angažovanja svih institucija i celokupne javnosti u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, kaže predsednica Saveta dr Dragana Barišić.

Ljiljana Pantelić

Povezano