četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 5 m/s J
 

Spasioci Gorske službe spasavanja i protekle zime bili aktivni u spasavanju i zbrinjavanju povređenih i izgubljenih ljudi

Spasioci Gorske službe spasavanja i protekle zime bili aktivni u spasavanju i zbrinjavanju povređenih i izgubljenih ljudi

Spasioci Gorske službe spasavanja iz stanice Kruševac i protekle zime aktivno su učestvovali u spasavanju i zbrinjavanju povređenih i izgubljenih ljudi. Sve misije i potrage uspešno su završili. Sada ih očekuje letnji režim rada koji podrazumeva pasivna dežurstva. Za 1. maj stanica Kruševac Gorske službe spasavanja imaće jednu dežurnu ekipu i na Jastrepcu. 

Uz podsećanje da su spasioci Gorske službe spasavanja poslednja instanca i nada ugroženih ljudi, načelnik stanice Kruševac Nedeljko Pešterac kaže da, iako na planinama ima još malo snega, ova služba ulazi u letnji režim rada.

Uz napomenu da u planinu i šumu treba ići spremno, Pešterac kaže da će, kao i na drugim planinama, Gorska služba spasavanja 1. maja imati i na Jastrepcu dežurnu ekipu.

Tokom protekle zima, kaže Pešterac, imali su dosta akcija spasavanja, najviše na Kopaoniku, ali su sve  misije potrage i zbrinjavanja bile uspešno rešene. Od ove godine imaju i novu tehničku podršku.

Gorsku službu spasavanja, sačinjava oko 150 aktivnih spasilaca, a stanica Kruševac broji 25 članova.

Povezano