četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 5 m/s J
 

Ugašen požar u Kruševcu (VIDEO)

Ugašen požar u Kruševcu (VIDEO)

Foto i video: Radio Televizija Kruševac


Požar, koji je nešto pre 17.30 izbio u privatnom magacinu u kome su se nalazile boje i lakovi, na Bruskom putu, kod skretanja za Mudrakovac, ugašen je u ranim večernjim satima. U gašenju je učestvovala kompletna Vatrogasno-spasilačka jedinica MUP-a Srbije iz Kruševca, a u pomoć su pritekli i vatrogasci iz Korporacije Trajal.

Vatrena stihija, čiji se gust crni dim u jednom periodu video iz svih krajeva Kruševca i okoline, prouzrokovala je veliku materijalnu štetu, ali na sreću nije bilo povređenih.

Vatrogasci su, nakon velike borbe, uspeli prvo da lokalizuju požar, kako vatra ne bi zahvatila druge okolne objekte, a onda i da ga ugase. Ipak, zbog opasnosti od mogućeg raspirivanja žarišta, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice dežuraće tokom noći na ovoj lokaciji.

Više detalja o tome kako je došlo do požara, biće poznato nakon detaljne istrage, koju će sprovesti kruševačka Policija i nadležno tužilaštvo. Kako RTK saznaje iz pouzdanih izvora, za sada ništa ne ukazuje da je požar namerno podmetnut.Povezano