četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

U kruševačkoj Gradskoj upravi prijem povodom nacionalnog Dana dobrovoljnih davaoca krvi

U kruševačkoj Gradskoj upravi prijem povodom nacionalnog Dana dobrovoljnih davaoca krvi

U Mozaik sali Gradske uprave u Kruševcu organizovan je prijem za dobrovoljne davaoce krvi, volontere i zaposlene u Crvenom krstu, učenike i nastavnike koji su likovno i literarno obrađivali temu davalaštva.

I ovoga puta Kruševac je poneo laskavu titulu kao grad sa najdužom tradicijom humanosti kada je davalašto krvi u pitanju. Pokazali smo da smo saosećajni, puni empatije i razumevanja za druge, a tome u prilog govori i podatak da imamo i davaoca koji je čak 165 puta dao najdragoceniju tečnost kako bi pomogao drugima, istakla je u svom obraćanju prisutnima gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Sekretar Crvenog krsta Kruševac Emina Todorović zavalila se svim davaocima i volonterima koji su pokazali nesebičnu volju i jedinstvo, naročito u doba Korone. Aleksandar Milićević je rokorder u davalaštvu i dragocenu tečnost dao je 165 puta, zbog čega je dobio priznanje Crvenog krsta, društva davalaca, ali i Grada Kruševca.

Inače dodeljeno je 5 priznanja davaocima za sto puta datu krv, 4 za 75 puta, 15 za kvr datu 50 puta i 13 za 35 davanja najdragocenije tečnosti.

Takođe uručene su i tri plakete „Široko srce“ Mesnoj zajednici Krvavica, sindikatu „Sloga“ firme Kuper tajer i Spotskom centru Kruševac. Pored gradonačelnice skupu je prisustvovao i predsednik gradske skupštine Predrag Vukućević sa saradnicima.

Povezano