utorak, 29. novembar 2022.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 88%
Brzina vetra: 0 m/s I
 

IN MEMORIAM: Slavoljub Milošević

IN MEMORIAM: Slavoljub Milošević

Danas je, posle duge i teške bolesti, u Beogradu u 74.-oj godini preminuo Slavoljub Milošević, poznati srpski novinar i dugogodišnji direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Televizije „Pobeda“ Kruševac.

Slavoljub Milošević rođen je 1948.godine u ražanjskom selu Grabovo. Posle završetka Fakulteta političkih nauka u Beogradu, čitav radni vek proveo je u novinarstvu. U Novinsko-izdavačkom preduzeću Pobeda i Radio Kruševcu prvi put je počeo da radi 1972.godine, nakon čega je više godina bio zaposlen u Informativnoj službi Industrije „14.oktobar“. Za direktora i glavnog i odgovornog urednika naše medijske kuće izabran je 1990.godine i na tim funkcijama ostao je do 1999. Od tada do 2001.godine radio je kao šef Dopisništva RTS-a iz Kruševca, a nakon toga osniva Radio Televiziju Rubin u Kruševcu, u čijem je ogranku u Kikindi do završetka radne karijere i odlaska u penziju bio direktor i glavni i odgovorni urednik.

Ostaće upamćeno da je današnja Radio Televizija Kruševac, u periodu kada je Slavoljub Milošević bio na čelu ove informativne kuće doživela najveći broj uspešnih transformacija: 1991.godine osnovana je Televizija Kruševac, kao prva u Srbiji van Beograda, a 1992.godine osnovan je i Drugi program Radio Kruševca. Takođe u njegovo vreme izgrađeni su predajnički sistemi na Basari, Nerađi i Đuniskom visu, obnovljena je i izdavačka delatnost u okviru Pobede, a formirana je i Pobedina štamparija. U tom periodu u Radio Televiziji Kruševac i Pobedi zaposlen je i veći broj novih mladih ljudi.

Slavoljub Milošević je u dugogodišnjoj novinarskoj karijeri dobio i više prestižnih priznanja, od kojih izdvajamo nagradu Zajednice radio stanica Srbije za najbolju informativnu emisiju, kao i Plaketu Skupštine opštine Kruševac.

Slavoljub Milošević iza sebe je ostavio suprugu, ćerku i sina.

Sahrana će biti obavljena u ponedeljak, u 14.00 sati, na Novom groblju u Kruševcu.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.