četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

IN MEMORIAM: Slavoljub Milošević

IN MEMORIAM: Slavoljub Milošević

Danas je, posle duge i teške bolesti, u Beogradu u 74.-oj godini preminuo Slavoljub Milošević, poznati srpski novinar i dugogodišnji direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Televizije „Pobeda“ Kruševac.

Slavoljub Milošević rođen je 1948.godine u ražanjskom selu Grabovo. Posle završetka Fakulteta političkih nauka u Beogradu, čitav radni vek proveo je u novinarstvu. U Novinsko-izdavačkom preduzeću Pobeda i Radio Kruševcu prvi put je počeo da radi 1972.godine, nakon čega je više godina bio zaposlen u Informativnoj službi Industrije „14.oktobar“. Za direktora i glavnog i odgovornog urednika naše medijske kuće izabran je 1990.godine i na tim funkcijama ostao je do 1999. Od tada do 2001.godine radio je kao šef Dopisništva RTS-a iz Kruševca, a nakon toga osniva Radio Televiziju Rubin u Kruševcu, u čijem je ogranku u Kikindi do završetka radne karijere i odlaska u penziju bio direktor i glavni i odgovorni urednik.

Ostaće upamćeno da je današnja Radio Televizija Kruševac, u periodu kada je Slavoljub Milošević bio na čelu ove informativne kuće doživela najveći broj uspešnih transformacija: 1991.godine osnovana je Televizija Kruševac, kao prva u Srbiji van Beograda, a 1992.godine osnovan je i Drugi program Radio Kruševca. Takođe u njegovo vreme izgrađeni su predajnički sistemi na Basari, Nerađi i Đuniskom visu, obnovljena je i izdavačka delatnost u okviru Pobede, a formirana je i Pobedina štamparija. U tom periodu u Radio Televiziji Kruševac i Pobedi zaposlen je i veći broj novih mladih ljudi.

Slavoljub Milošević je u dugogodišnjoj novinarskoj karijeri dobio i više prestižnih priznanja, od kojih izdvajamo nagradu Zajednice radio stanica Srbije za najbolju informativnu emisiju, kao i Plaketu Skupštine opštine Kruševac.

Slavoljub Milošević iza sebe je ostavio suprugu, ćerku i sina.

Sahrana će biti obavljena u ponedeljak, u 14.00 sati, na Novom groblju u Kruševcu.

Povezano