četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

POČELA SA RADOM BIOENERGANA U OKVIRU KOMPANIJE “EKOMLEK”

POČELA SA RADOM BIOENERGANA U OKVIRU KOMPANIJE “EKOMLEK”

Danas su u okviru kompanije “EKOMLEK” u Kaoniku, osveštane prostorije i proizvodni pogoni novoizgrađene bioenerane. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Jasmina Palurović, bivši gradonačelnik Bratislav Gašić, predsednik Skupštine grada Kruševca Predrag Vukićević, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i brojni drugi prijatelji i saradnici vlasnika kompanije Perice Jankovića.

Prema rečima vlasnika kompanije “EKOMLEK” Perice Jankovića izgradnjom ovog postrojenja završen je ceo proizvodni proces u proizvodnji bioenergije iz sopstvenih pogona. Jedan deo energije koristiće se za plasteničku proizvodnju, a ostatak za potrebe grejanja i druge energetske potrebe u okviru proizvodnog kompleksa preduzeća. Najsavremenija oprema je instalirana, a na izlazu je voda preko 95% čista, što je još jedan dokaz o posvećenosti poslovodstva u očuvanju ekologije.

Episkop niški Arsenije činodejstvovao je sa sveštenstvom i osveštao prostorije, a prigodnom besedom poželeo puno uspeha u životu i radu porodice Janković i svim prisutnima.

Po završetku verskog obreda, zvanice su obišle postrojenje.

 

Povezano