subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 83%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Sećanje na Slavoljuba Miloševića

Sećanje na Slavoljuba Miloševića

Grad i medijska scena siromašniji su za izuzetnog profesionalca, Slavoljuba Miloševića, koji nas je napustio pre nekoliko dana. Između ostalog, gotovo tri decenije proveo je u Radio Televiziji Pobeda, kao novinar, glavni i odgovorni urednik i direktor, ostavivši duboki trag u našoj medijskoj kući. Ostaju i sećanja njegovih savremenika, kolega i prijatelja.

Čitav radni vek proveo je u novinarstvu, kao veliki posvećenikik i profesionalac. Od prvih novinarskih koraka u “Glasu mladih”, preko bezmalo tri decenije u Radio Televiziji „Pobeda“ Kruševac, u Informativnoj službi Industrije „14.oktobar“, u dopisništvu RTS-a u Kruševcu i Radio Televiziji Rubin, svuda je ostavio duboki trag kao vrhunski profesionalac, izuzetan kolega, dobar čovek.

Godine provedene sa njim u ovoj medijskoj kući – gde je bio najpre kao novinar, a zatim direktor i glavni i odgovorni urednik – ostaće nezaboravne, kao i doprinos koji joj je dao, između ostalog kada je u vreme kada je bio na njenom čelu pre 31 godine osnovana Televizija Kruševac, kao prva u Srbiji van Beograda, a pre 30 i Drugi program Radio Kruševca. U njegovo vreme izgrađeni su predajnički sistemi na Basari, Nerađi i Đuniskom visu, Televizija je dobila moderan studijski prostor iz koga se i danas emituje, obnovljena je izdavačka delatnost u okviru Pobede, formirana Pobedina štamparija, u Pobedi i Radio Televiziji Kruševac zaposlen je veći broj novih mladih ljudi, od kojih neki i danas stvaraju njen program.

Trag koji je u novinarstvu i medijima ostavio Slavoljub Milošević vreme neće izbrisati. Jer je taj trag autentičan i dubok, na ponos svima koji smo ga poznavali i radili zajedno sa njim.

Povezano