subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

U Kruševcu održan 31. Sajam zapošljavanja

U Kruševcu održan 31. Sajam zapošljavanja

U Hali sportova održan je 31. Sajam zapošljavanja u organizaciji kruševačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sajam je otvorio Aleksandar Jovanović zamenik gradonačelnice Kruševca u prisustvu Ivana Anđelića načelnika Rasinskog upravnog okruga i Maje Marković direktorke Regionlne privredne komore Kruševac. Preko 40 poslodavaca iskazalo je potrebu za zapošlajavanje skoro 500 lica – od nekvalifikovanih i pomoćnih radnika, raznih zanatskih zanimanja do visokokvalifikovanih kadrova kao što su mašinski, elektro i građevinski inženjeri. Grad Kruševac je za ovu godinu u saradnji sa NSZ izdvojio preko 40 miliona dinara za različite programe zapošljavanja. U odnosu na prošlu godinu smanjuje se broj nezaposlenih, na evidenciji naše filijale trenutno ih je 17.900 u Rasinskom okrugu a u Kruševcu 8.400 nezaposlenih lica.

U NSZ u toku su programi sticanja praktičnih znanja, pripravnika i obuka za poznate poslodavce a od prošle nedelje počeli su i javni pozivi po lokalnom akcionom planu zapošljavanja i to je nova šansa i za psslodavce i nezaposlene, ističe Predrag Marković direktor kruševačke filijale NSZ.

Povezano