nedelja, 14. avgust 2022.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Narodna biblioteka Kruševac započela realizaciju projekta „Osnaživanje medijskih i digitalnih kompetencija mladih“

Narodna biblioteka Kruševac započela realizaciju projekta „Osnaživanje medijskih i digitalnih kompetencija mladih“

Narodna biblioteka Kruševac započela je realizaciju Projekta „Osnaživanje medijskih i digitalnih kompetencija mladih“ predavanjem profesora doktora Mirka Miletića „Mediji i obrazovanje“.

U E-čitaonici Narodne bibilioteke Kruševac predavanjem profesora dr Mirka Miletića, komunikologa i autora deset knjiga iz oblasti komunikologije i medija – započela je realizacija Projekta OSNAŽIVANJE MEDIJSKIH I DIGITALNIH KOMPETENCIJA MLADIH.

Prema rečima profesora Miletića, predavanje Mediji i obrazovanje namenjeno je prevashodno pedagozima, jer se život mladih, i život uopšte – digitalizacijom – promenio u toj meri – da mediji utiču na vaspitanje i obrazovanje dece.

Direktorka Narodne biblioteke Kruševac, mr Snežana Nenezić, najavila je niz predavanja u okviru upravo započetog Projekta.

Doktorirao je disertacijom „Masovno komuniciranje u Srbiji u poslednjoj deceniji 20. veka“, 2001. godine, u naučnoj oblasti Komunikologija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Iz bogate biografije predavača o temi koja zanima mlade u oblasti kulture i informisanja, podsetimo i da je tokom uspešne novinarske, uredničke i stvaralačke karijere više puta nagrađivan, među njima je i nagrada Udruženja novinara Srbije, da je redovni profesor Fakulteta za kulturu i medije na Univerzitetu Džon Nezbit u Beogradu.

Prof dr Mirko Miletić – nekada je sarađivao sa našom medijskom kućom i rado se seća kolega i urednika koji su svoje novinarske talente i stvaralaštvo utkali u RTK, ali i medijsko nebo Srbije.

Povezano