nedelja, 14. avgust 2022.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Održana treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

Održana treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

U prostorijama Rasinskog upravnog okruga održana je treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao komandant pomenutog štaba Ivan Anđelić.

Razmatrano je usvajanje Izveštaja o stanju izvršenih preventivnih i opretaivnih mera i planova zaštie od poplava na vodama trećeg reda, identifikacija kritičnih tačaka i prepoznavanje aktivnosti i subjekata koji učestvuju u realizaciji koje treba preventivno sprovesti u nastupajućem periodu, kako bi se posledice od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti svele na najmanju meru. Bilo je reči i o spremnosti jedinica lokalnih samouprava u slučaju poremećaja vodosnabdevanja i nestašice vode za pisće, o stanju u javnim i komunalnim sistemima za vodosnabdevanje i postojanju alternativnih izvora kao i  posedovanje cisterni i rezervoara.

Jedna od tema sednice Okružnog štaba za vanredne situacije bila je i spremnost Gorske službe spasavanja na neki jedinstven odgovor  kada je u pitanju vanredna situacija i veliki značaj saradnje civilnog i javnog sektora.

Povezano