petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

VODA ISPRAVNA ZA PIĆE

VODA ISPRAVNA ZA PIĆE

Nakon analiziranja pristiglih fizičko-hemijskih i mikrobioloških rezultata uzoraka vode za piće iz distributivnog sistema JKP Vodovod Kruševac, a na osnovu savremenih stručnih saznanja i stručnih konsultacija, uz sagledavanje situacije na terenu, Zavod za javno zdravlje Kruševac je mišljenja da je voda u mreži Gradskog vodovoda u Kruševcu zdravstveno bezbedna i može se koristiti za piće i pripremanje hrane.

Nakon uspešno izvedenih radova na magistralnom cevovodu Ø 1000 koji su blagovremeno najavljeni putem sredstava javnog informisanja, a koji su realizovani prošle subote, u distributivni sistem gradskog vodovoda je upuštena tehnička voda. Ovi opsežni radovi na lokaciji u Lipovcu obuhvatali su zamenu dotrajalog starog ventila na muljnom ispustu, remont klipno–prstenastog ventila koji ima ulogu regulacije protoka vode u zavisnosti od količine potrošnje, zamenu merne opreme koje se nalaze na merno regulacionom bloku i štelovanje sa automatskim radom koji se prati iz komandnog centra.

Takođe, izvršena je i zamenu merača hlora na dovodnom cevovodu ispred rezervoara u Lipovcu, a njegova uloga je veoma značajna jer ima automatsku funkciju dohlorisavanja vode nakon njenog izlaska iz rezervoara Lipovac i upuštanja ka gradu. Paralelno, izvršeno je i ispiranje magistralnog cevovoda od Majdeva do Lipovca u dužini od 14 kilometra, nakon čega je upuštena tehnička vodu u sistem. Narednih dana nastavljeno je sa ispiranjem mreže u gradu i sa stabilizacijom sistema na celoj teritoriji. Nakon toga, Zavod za javno zdravlje Kruševac, kao ovlašćena referenta ustanova za ispitivanje kvaliteta vode, je započeo sa redovnim uzorkovanjem analiza vode. Nakon analiziranja pristiglih fizičko-hemijskih i mikrobioloških rezultata uzoraka vode za piće i uz sagledavanje situacije na terenu, ZZJZ Kruševac mišljenja je da je voda u mreži gradskog vodovoda u Kruševcu zdravstveno bezbedna i može se koristiti za piće i pripremanje hrane. Takođe, u Fabrici za proizvodnju vode u Majdevu mikrobiološka i hemijska laboratorija su konstantno radile analize vode u proizvodnji kao stručna pomoć ZZJZ i korisnici sa sigurnošću mogu da piju zdravu pijaću vodu sa našeg distributivnog sistema – stoji u zvaničnom saopštenju kruševačkog Zavoda za javno zdravlje.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.