nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
20°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 67%
Brzina vetra: 3 m/s SZ
 

Obeležen Svetski dan televizije

Obeležen Svetski dan televizije

Građani Srbije u proseku gledaju televiziju sat vremena duže nego oni u Evropi, pokazuju istraživanja. Interakcija sa gledaocima je u Regionalnoj Televiziji Kruševac jedan od pripncipa rada, a rezultat je stalno obogaćivanje programskih sadržaja.

Televizija je moćan medij, koji po mišljenju stručnjaka presudno utiče na formiranje javnog mnjenja. U Srbiji radi stotinak televizijskih stanica, a televizor ima 99 odsto građana. „Svesni uticaja koji televizija ima, obaveza nam je je da budemo informisani i da objektivnim radom sačuvamo poverenje gledalaca“- ističe urednik Televizije Kruševac Slavoljub Marković. Programske sadržeje, Televizija Kruševac prilagođava svim generacijama. Osluškujući mišljenja i interesovanja gledalaca ovih dana krenule su tri nove emisije: Biznis klub, Dečiji kutak i emisija o rok kulturi, a u pripremi su praznična izdanja novogodišnjih i božićnih emisija.

Današnji praznik Aranđelovdan, osim što se obeležava kao dan televizije i dan ljubaznosti, je i Slava Udruženja novinara Srbije.

Inače, 21. novembar kao Svetski dan televizije proglašen je 1996. godine, kada je u sedištu Ujedinjenih nacija održan prvi svetski televizijski forum čija je glavna tema bila značaj televizije za moderno društvo i predloženo da se veća pažnja posveti globalnoj razmeni programa.

Povezano