subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

Fudbaleri Napretka u Moravskim Toplicama

Fudbaleri Napretka u Moravskim Toplicama

Ekipa FK Napredak od danas je, u okviru priprema za novo prvenstvo Super lige Srbije, u Moravskim Toplicama. Napredak je na prvi put pripremama u Sloveniji, gde su uslovi za rad – kako su reklu u Klubu – fantastični.

Baza kruševačke fudbalske ekspedicije je  hotel Vivat i njemu pripadajući idealan teren. Dogovorene su četiri kontrolne utakmice. Prva sa šampionom Rumunije Klužom (21. jun), druga sa slovenačkom Murom (22. jun). Treći rival je rumunska Univerzitatea (27. jun), a četvrti slovačka Skalica (30. jun). U planu je i odigravanje pete utakmice.

Inače, u petak je saradnju produžio i potpisao novi ugovor iskusni levi bek Josip Projić.  U klub je prethodno, posle levog beka Nikole Vukajlovića i napadača, povratnika u tim Bojana Čečarića, stigao i golman Nikola Petrić (31) iz Čačka. Čuvao je mrežu čačanskog Borca, lučanske Mladosti, Čukaričkog i novosadskog Proletera, kao i švedske Bromapojkarne, grčkog Panačaikija i jermenskog Ararata. U planu su i nova pojačanja.

Ugovori sa klubom istekli su dvanaestorici fudbalera, uključujući i kapitena Sašu Marjanovića koji odlazi iz kluba:

– Želim da se zahvalim predsedniku, ljudima iz uprave, trenerima, saigračima, svim radnicima u klubu, a posebno navijačima koji su mi pružali veliko poverenje, ljubav i podršku i više nego što sam je zasluživao. Od sveg srca vam želim uspešan i veliki Napredak!

Prvenstvo počinje 8. jula, a jesenja sezona se završava već 13. novembra, zbog Svetskog prvenstva u Kataru.

FOTO: FK Napredak

Povezano