subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

Bogat program ovogodišnje manifestacije VIDOVDAN

Bogat program ovogodišnje manifestacije VIDOVDAN

U Mozaik sali gradske uprave u Kruševcu sutra će biti upriličena dodela Vidovdanskih nagrada i priznanja najuspešnijim kruševačkim osnovcima i srednjoškolcima.

Pomoćnica gradonačelnice za društvene delatnosti, Jelena Todorović, najavila je i druge značajne sadržaje u okviru ovogodišnje manifestacije VIDOVDAN – otvaranje Aerodroma „Rosulje“ i aeromiting, uz prisustvu visokih državnih zvaničnika je u nedelju, a za sugrađane će biti organizovan besplatan prevoz iz centra grada.

U ponedeljak, 27. juna je otvaranje još jednog značajnog sportskog kompleksa u gradu – stadiona Jedinstvo. Na Vidovdan, 28. juna, u ranim jutarnjim satima biće položeno cveće na spomen obeležja, u Crkvi Lazarici biće održana Sveta arhijerejska liturgija, a u 10 sati Litija i pomen.

Uslediće polaganje venaca i cveća na Spomenik kosovskim junacima, dok će na platou ispred Doma sindikata biti otkiven spomenik Stanislavu Biničkom. Svečana sednica Skupštine grada Kruševca, od 18:30, biće održana u holu gradskog zdanja.

U 20 časova, na Trgu kosovskih junaka biće priređen koncert orkestra Ministarstva odbrane Republike Srbije „Stanislav Binički“, a od 21 opera „Na uranku“.

Povezano