ponedeljak, 29. maj 2023.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s ZJZ
 

Aerodrom Rosulje projektovan po najvišim standardima

Aerodrom Rosulje projektovan po najvišim standardima

Posle dve godine izgradnje, Aerodrom Rosulje će u nedelju svečano biti otvoren. Država je u kompletnu izgradnju Aerodroma i prateće infrastrukture uložila preko 340 miliona dinara. U početnu će ga koristiti manje letelice u domaćem saobraćaju, ali s obzirom da je projektovan po najvišim standardima, može se očekivati da će u godinama pred nama postati i međunarodni aerodrom.

Aerodrom Rosulje je pre nekoliko dana dobio od Direkcije civilnog vazduhoplovstva dozvolu za korišćenje. Zvanično će biti u funkciji od nedelje. Direktor preduzeća Aerodromi Srbije, Mihajlo Zdravković kaže da je otvaranje Aerodroma Rosulje značajno i za Kruševac i za celu Srbiju.

Prošle godine u ovo doba počela je izgradnja poletno – sletne piste, staze za rulanje i prateće infrastrukture. Za sada će Aerodrom Rosulje biti korišćen u sportske svrhe.

Radovi na izgradnji Aerodroma koji se nalazi na samo 5 i po kilometara od centra Kruševca počeli su pre dve godine. Prema rečima Zdravkovića projektovan je i zgrađen po najvišim standardima.

Aerodrom Rosulje svečano će biti otvoren u nedelju u 11 sati. Za sve zainteresovane građane Jugoprevoz će organizovati besplatan prevoz iz centra grada i okolnih sela. Detalje o mestima i satnici polazaka autobusa ka Aerodromu Rosulje možete pronaći na sajtu i društvenim mrežama Radio televizije Kruševac.

Aerodrom Rosulje prostire se na površini od 40 hektara. Nalazi se na visoravni Jasikovica na 260 metara nadmorske visine, a lokacija je izabrana zbog povoljne ruže vetrova. Ono što je karakteristično je da ovde ima magle samo pet dana u godini i to u januaru.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.