subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

Aerodrom Rosulje projektovan po najvišim standardima

Aerodrom Rosulje projektovan po najvišim standardima

Posle dve godine izgradnje, Aerodrom Rosulje će u nedelju svečano biti otvoren. Država je u kompletnu izgradnju Aerodroma i prateće infrastrukture uložila preko 340 miliona dinara. U početnu će ga koristiti manje letelice u domaćem saobraćaju, ali s obzirom da je projektovan po najvišim standardima, može se očekivati da će u godinama pred nama postati i međunarodni aerodrom.

Aerodrom Rosulje je pre nekoliko dana dobio od Direkcije civilnog vazduhoplovstva dozvolu za korišćenje. Zvanično će biti u funkciji od nedelje. Direktor preduzeća Aerodromi Srbije, Mihajlo Zdravković kaže da je otvaranje Aerodroma Rosulje značajno i za Kruševac i za celu Srbiju.

Prošle godine u ovo doba počela je izgradnja poletno – sletne piste, staze za rulanje i prateće infrastrukture. Za sada će Aerodrom Rosulje biti korišćen u sportske svrhe.

Radovi na izgradnji Aerodroma koji se nalazi na samo 5 i po kilometara od centra Kruševca počeli su pre dve godine. Prema rečima Zdravkovića projektovan je i zgrađen po najvišim standardima.

Aerodrom Rosulje svečano će biti otvoren u nedelju u 11 sati. Za sve zainteresovane građane Jugoprevoz će organizovati besplatan prevoz iz centra grada i okolnih sela. Detalje o mestima i satnici polazaka autobusa ka Aerodromu Rosulje možete pronaći na sajtu i društvenim mrežama Radio televizije Kruševac.

Aerodrom Rosulje prostire se na površini od 40 hektara. Nalazi se na visoravni Jasikovica na 260 metara nadmorske visine, a lokacija je izabrana zbog povoljne ruže vetrova. Ono što je karakteristično je da ovde ima magle samo pet dana u godini i to u januaru.

Povezano