subota, 13. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

RTK slavi svoj Dan

RTK slavi svoj Dan

Tradicija je na strani naše multimedijske kuće. Radio je danas navršio 52., a Televizija 31. godinu kontinuiranog emitovanja programa. Najmlađi medij, portal RTK, slaviće tek u oktobru, ali jubilarni, 10. rođendan. Na Dan kuće danas je bilo više radno, nego svečano, jer je trebalo ispratiti brojne događaje kojima se u Kruševcu obeležava praznik sudbinski vezan za ovaj grad, Vidovdan. Tzv. živa uključenja, direktni prenosi sa lica mesta, brojni gosti – učinili su program na ovaj praznik još jednom posebnim, kako to Vidovdanu i priliči. I na šta je ova kuća slušaoce i gledaoce već navikla.

Jer, kao što rekosmo, i to je deo njene tradicije. Na TV Kruševac ona traje već 31. godinu, otkako se popularna RTK oglasila kao 1. televizija u Srbiji van Beograda. Danas je jedina regionalna televizija u Rasinskom okrugu i program za potencijalne gledaoce u centralnoj i jugo-istočnoj Srbiji emituje preko digitalnog predajničkog ETV-sistema sa Jastrepca, kao i preko mreže kablovskih i IPTV distributera za gledaoce u čitavoj Srbiji. Prepoznatljiva je po sveobuhvatnom i pravovremenom informativnom programu, ali su gledaoci navikli i na njen dokumentarni, zabavni i serijsko-filmski program iz sopstvene i odabrane domaće i strane produkcije. Svakog dana – 24 sata.

Radio Kruševac je na Vidovdan pre dve godine zaokružio pola veka postojanja i jedna je od najstarijih aktivnih radio-stanica u Srbiji. Kroz dugu i bogatu istoriju, pamtimo da je početkom sedamdesetih godina prošlog veka u njegovom sastavu radila produkcija gramofonskih ploča, kao što smo ponosni i na prvi radio-prenos, koji je realizovao novembra 1970. iz Skoplja, sa fudbalske utakmice Vardar-Napredak. Danas je jedini regionalni radio na području Rasinskog okruga i emituje 24 sata informativnog i muzičkog programa. Radio uz koji se budimo i odlazimo na spavanje, dok on ostaje da bdi nad gradom.

Takođe, u današnjem medijskom sistemu RTK od 2012. aktivan je i portal na adresi rtk.rs. Naš treći medij konstantno beleži rast posetilaca. Sadržaji se ažuriraju više puta dnevno i kroz raznovrsne rubrike i servise doprinose gotovo trenutnom informisanju građana. Preko Portala RTK obezbeđen je striming programa Radija i TV Kruševac. Zahvaljujući globalnoj pokrivenosti preko Portala, produkcija naše medijske kuće dostupna je posetiocima širom Srbije, ali i sveta.

Sve u svemu, multimedijska kuća Radio Televizija Kruševac je najveći, najstariji i najuticajniji medijski sistem u Rasinskom okrugu, sa programima dostupnim i potencijalnim slušaocima, gledaocima i čitaocima i u pet rubnih administrativnih okruga, sa ukupno blizu milion stanovnika. Od novembra 2015. uspešno posluje kao privatizovana medijska kuća, čiji je vlasnik Radoica Milosavljević. I nastavlja svoju misiju, nastalu na tradiciji koju su njeni novinari, urednici, tehničari… stvarali decenijama unazad. Sa novim vremenom stigli su i novi izazovi, na nama je da na njih odgovorimo ostajući dosledni poštovanju najviših profesionalnih medijskih standarda, ali i pre svega u funkciji gledalaca i slušalaca.

Povezano