nedelja, 26. januar 2020.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

UEFA odložila za decembar odluku o incidentu u Kruševcu

UEFA odložila za decembar odluku o incidentu u Kruševcu

Disciplinska komisija UEFA odlučila je da odloži odluku o kaznama za incident na utakmici baraža za Evropsko prvenstvo između mlade reprezentacije Srbije i Engleske koja se pre mesec dana odigrala u Kruševcu. Pritisak Britanaca, koji su dan ranije imali sastanak sa Platinijem

Evropska kuća fudbala rešila je da konačnu odluku donese 13. decembra u Nionu, kako bi imala vremena da sprovede dodatnu istragu.

Nezvanično, FSS je naknadno dostavio dopunske izveštaje i dokaze, koji moraju da budu proučeni, pa je Disciplinska komisija uzela dodatne tri nedelje da izvaga presudu.

– Obaveštavamo vas da su članovi Kontrolne i disciplinske komisije UEFA odlučili da odlože donošenje odluke po ovom slučaju za naredni sastanak, koji je zakazan za četvrtak, 13. decembar 2012. godine, a u cilju sprovođenja dodatne istrage – stoji u saopštenju UEFA, koji je potpisala Melori Kornije, član disciplinske službe UEFA.

Dok u FSS nisu želeli da se dalje oglašavaju, puštajući da se ceo slučaj rasplete, na Ostrvu su i juče popodne i u četvrtak pre podne nastavili sa silovitim medijskim pritiscima, tražeći da se Srbija izbaci iz FIFA i UEFA takmičenja!

Štaviše, predsednik Fudbalskog saveza Engleske Dejvid Bernštajn i ministar sporta u vladi Britanije Hju Robertson su imali sastanak sa Mišelom Platinijem, predsednikom UEFA, dan pre sednice Disciplinske komisije. I na njemu su razgovarali o „slučaju Kruševac“!?

– Mislim da UEFA razume našu poziciju, a Platini je pokazao saosećanje sa nama po ovom pitanju. Ne želim više ništa da kažem – otvoren je Bernštajn.

Pritisku se danas priključio i Gordon Tejlor, izvršni direktor Asocijacije profesionalnih fudbalera.

– Ako se pokaže da je Srbija kriva, očekujem da UEFA donese najoštrije moguće kazne! Svi su bili šokirani rasističkim uzvicima na utakmici i to mora da bude iskorenjeno – poručio je Tejlor.

Da li je totalni pritisak sa Ostrva dao neki rezultat, moraćemo da sačekamo do 13. decembra.

ENGLEZI BEZ KAZNI
ZA razliku od FSS, koji je prihvatio krivicu za tuču u Kruševcu i kaznio dvojicu igrača, Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, kao i dvojicu trenera, Andriju Milutinovića i Srđana Maksimovića, Englezi se i dalje „prave Englezi“. Oni će očigledno pred Disciplinskom komisijom UEFA tvrditi da nisu ni za šta krivi, pošto nisu vodili nikakvu internu istragu zbog svojih pesničara, niti su kaznili ijednog fudbalera ili trenera, iako se po svim snimcima jasno vidi da su se i oni itekako ponašali kao bokseri u Kruševcu.

Izvor: Večernje novosti

Povezano