sreda, 28. septembar 2022.

Kruševac
sreda
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 76%
Brzina vetra: 1 m/s JZ
 

ON LAJN kupovina: Kako bezbedno kupovati preko interneta?

ON LAJN kupovina: Kako bezbedno kupovati preko interneta?

Masovnom upotrebom kompujetra i mobilnih telefona u porastu je i broj usluga koje se obavljaju on lajn. U Srbiji više od 80 odsto domaćinstava ima računare, 78 njih i internet, dok čak 95 odsto sugrađana koristi mobilne telefone.

Dobra obuka, da ne bi došlo do zloupotrebe pri kupovini na ovaj način, glavno je sredstvo u borbi protiv zloupotrebe mreža za masovnu komunikaciju. On lajn kupovina je u porastu u našoj zemlji, naročito se odrazilo u doba epidemije Korona virusom.

Najviše se elektronskim putem obavlja plaćanje komunalnih i drugih usluga, istakao je Davor Jovanović iz Udruženja „Moj genijalac“. Globalne mreže su prema ovim podacima dostupne većini stanovništva, a nedavno smo u našem okugu obavili i obuku za 81 ženu polaznicu iz  ruralnih područja kako bi i one savladale kompujetrske veštine i bile konkurentne na tršištu sa svojim proizvodima iz domaće radinosti i uopšte iz sveta masovnih komunikacija.

Moguće zloupotrebe ON LAJN kupovine je moguće sprečiti samo velikom opreznošću i koncentracijom jer samo jedan znak u poruci može biti poslat i sa lažnog profila. U i svetu informatike zvanična definicija online prodavnice je sastavni deo procesa poznatog kao online kupovina.

Online kupovina podrazumeva proces u okviru koga posetioci mogu da kupuju određene proizvode ili usluge koje se nude u okviru online prodavnice.

Povezano