nedelja, 14. avgust 2022.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Promocija „Knjige za svaki dan“ Petra Jeknića u Kruševcu

Promocija „Knjige za svaki dan“ Petra Jeknića u Kruševcu

U Beloj sali Kulturnog centra u Kruševcu u subotu je održana promocija nove knjige, odnosno drugog izdanja „Knjige za svaki dan – psihološka i psihoterapijska promišljanja i praksa“, autora Petra Jeknića.

Ovo je prva knjiga koja  obuhvata i teoriju i praksu psihoterapije. Kad čoveka nešto boli, na primer oko ode kod oftalmologa, kad ga boli noga kod ortopeda, a šta radi kada ga boli duša?

Ovako je besedio na promociji  autor „Knjige za svaki dan“ Petar Jeknić koji kaže da je imao moralnu obavezu da svoju dugogodišnju psihoterapeutsku praksu, a među koricama uputstva za svaki dan mogu nađi osobe različitih starosnih dobi.

Pored autora o knjizi su govorili i profesorka  Zorica Kuburić i profesor  Aleksandar Santrač. Prvo izdanje „Knjige za svaki dan“ objavljeno je u oktobru 2020., a autor je  do sada je objavio šest knjiga. Ovo je prva  koja  obuhvata i teoriju i praksu psihoterapije, a prethodne su se bavile temama kao što su  emocije, strah, mir, načinima kako da se savladaju prepreke i kako da se ustane posle svakog pada, naglasio je Jeknić.

Povezano