nedelja, 14. avgust 2022.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
21°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Dom zdravlja Sloga medik izdaje i uverenja o zdravstvenoj sposobnosti lica koja izdaju stanove i lokale

Dom zdravlja Sloga medik izdaje i uverenja o zdravstvenoj sposobnosti lica koja izdaju stanove i lokale

Pored svih medicinski uverenja i onih koja su neophodna u zakonskim okvirima, Dom zdravlja Sloga medik izdaje i uverenja o zdravstvenoj sposobnosti lica koja izdaju stanove i lokale. Zbog čega je i takav dokument neophodan objasnila je specijalista medicine rada doktorka Ljiljana Nikolić.

Ona je istakla da lice koje je stanodavac mora imati validnu lekarsku dokumentaciju, odnosno uverenje da je zdravo i da se tom vrstom delatnosti može baviti. Pored standardnih uverenja trenutno su u Domu zdravlja Sloga medik najaktuelnija uverenja za upis u školu, fakulete, za razna zanimanja, za nošenje i posedovanj eoružja, a nije mali broj onih za koje se izdaju uverenja potrebna za hraniteljstvo, starateljstvo i slično.

Povećan je i broj onih koji traže uverenja za smeštanje lica u gerontološke domove, a primetan je i izvestan broj lica iz drugih gradova  koji u Slogu medik dolaze po uverenja i drugu dokumentaciji, a razlog je što iste mogu dobiti u roku od jednog dana, osim pojedinih bakterioloških nalaza za koje je potrebno sačekati 48 sati.

Povezano