sreda, 28. septembar 2022.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

KRUŠEVAC: POLICIJA PRONAŠLA NESTALU BEBU, SUMNJA SE NA OTMICU (VIDEO)

KRUŠEVAC: POLICIJA PRONAŠLA NESTALU BEBU, SUMNJA SE NA OTMICU (VIDEO)

Policijska uprava Kruševac potvrdila je da je danas brzo i uspešno rešila slučaj nestanka bebe, stare samo 40 dana.

Kako smo saznali, beba je odmah po pronalasku predata majci, a prema navodima u Saopštenju za javnost, dete je u dobrom opštem stanju i bez vidljivih povreda.

RTK saznaje da prve činjenice ukazuju na sumnju da se radi o otmici. Nestanak bebe oko 11 časova Policiji je prijavila upravo majka deteta. Ona je prilikom prijave navela da je bebu jutros predala ženi (staroj 35 godina), koju je inače povremeno angažovala za čuvanje svog deteta, kako bi je izvela u šetnju, sa namerom da je vrati majci do 10 časova pre podne. Kako dete nije vraćeno u dogovoreno vreme, a bebi-siterka je bila nedostupna na telefonske pozive, majka je alarmirala kruševačku Policiju, koja je odmah angažovala sve raspoložive snage i brzim i efikasnim operativnim radom došla do saznanja gde bi beba mogla da bude.

Policija je već nešto posle 12 časova bebu i pronašla u kruševačkom naselju Mudrakovac u kući mladića za koga se pretpostavlja da je bio u emotivnoj vezi sa ženom koja je jutros preuzela dete na čuvanje. Na istom mestu zatečena je i bebi-siterka. Policija je, u cilju utvrđivanju činjenica da li se radi o krivičnom delu i ko su učesnici u vršenju dela, privela i bebi-siterku i mladića na saslušanje, ali nastavila i druge istražne radnje koje treba da doprinesu rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv tridesetpetogodišnje žene, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo oduzimanje maloletnog lica.

U čitavu akciju uključene su i nadležne zdravstvene službe koje utvrđuju zdravstveno stanje deteta i drugih učesnika u ovom događaju, kao i Centar za socijalni rad.

Povezano