sreda, 28. septembar 2022.

Kruševac
sreda
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
9°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 0 m/s Z
 

U Kulturnom centru izložba „Dodir snova“ Elene Milojević

U Kulturnom centru izložba „Dodir snova“ Elene Milojević

Povodom obeležavanja Međunarodnog Dana mladih, sutra u 20 sati, u Galeriji KCK biće otvorena Prva samostalna izložba „Dodir snova“, Elene Milojević, članice Likovnog studija Kulturnog centra Kruševac.

Elena Milojević rođena je 2007. godine. Učenica je prve godine Srednje politehničke škole „Milutin Milanković“, smer dizajn grafike u Kruševcu. Likovni studio KCK „Maja Olić“ pohađala je od 2017. godine, i kako kaže, to je bio ključni period kada je spoznala da će umetnost biti njen životni poziv.

Osvojila je nagrade na brojnim likovnim konkursima, kao što su „Moskva u očima Kruševljana“, „Zlatna kaciga za mlade“, „Gradimo budućnost“.

Elena Milojević pripada generaciji izuzetno mlade i obdarene populacije, koja fascinira svojim raskošnim talentom i tipičan je predstavnik generacije digitalne ere, pa otuda i potreba za likovnim izražavanjem kroz kompjutersku grafiku.Inspiraciju pronalazi u medijskim sadržajima, ali u svom okruženju.

Za razliku od većine mladih danas, koji ostaju fascinirani idolima pop kulture, Elena koristi ono najbolje iz tih sadržaja kao način da produbi svoj identitet i da svoj lični pečat.

Izložba će biti otvorena do 19.septembra.

Povezano