ponedeljak, 28. septembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 4 m/s IJI
 

Produžen konkurs za subvencionisanje poljoprivrede

Produžen konkurs za subvencionisanje poljoprivrede

Grad Kruševac produžio je konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za podsticanje razvoja poljoprivrede do kraja novembra. Pravo na korišćenje sredstava imaju nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije grada Kruševca, a dokumentacija se dostavlja preko pisarnice Gradske uprave ili poštom.

Za subvencionisanje višegodišnjih zasada voća i očuvanje priplodnog i tovnog materijala u svinjarstvu u Kruševcu je opredeljeno pet i po miliona dinara. Gradskoj upravi do sada je dostavljeno 19 zahteva, koji konkurišu za oko milion dinara, ali se jedan broj korisnika javio po isteku konkursa, kaže pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Marko Milojević. Konkurs je produžen za sedam dana, a iz Gradske uprave pozivaju poljoprivrednike koji ispunjavaju uslove za subvencionisanje da do kraja nedelje dostave dokumntaciju.

U oblasti unapređenja poljoprivrede, predstavnici grada Kruševca su u petak u Valjevu potpisali protokol o poslovno tehničkoj saradnji sa deset gradova Srbije, a za ovu nedelju planirano je edukativno predavanje i obilazak poljoprivrednih gazdinstava u našem kraju, stručnjaka iz oblasti poljiprivrede i delegacije Ambasade Kraljevine Holandije.

Povezano