ponedeljak, 24. januar 2022.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
-5°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Moravu potapaju u Rasinu

Moravu potapaju u Rasinu

Posle prve pobede u gostima, protiv Radničkog u Obrenovcu 86:77, u Košarkaškom klubu Napredak Rubin optimisti su i pred naredni meč sa drugoplasiranom Moravom iz Vladičinog Hana u Kruševcu. Uzdaju se u  tradiciju pet uzastopnih pobeda na svom terenu.

Dobro je da smo osvojili prva dva boda u gostima Radničkom u Obrenovcu 86:77 i to nam daje pravo da sutra u 20 časova mirnije dočekamo drugoplasiranu Moravu iz Vladičinog Hana – ističe centar košarkaškog kluba Napredak Saša Mihajlović.

Na svim niovoima smo positgli napredak i ekipa će uskoro biti ona stara i prava– naglašava predsednik kluba Milenko Mihajlović.

Košarkaši kruševačkog Napredak Rubina prekinuli su višemsečni post u gostima. Proteklog vikenda ostvarili su prvu pobedu nad Radničkim u Obrenovcu 86:77 i uz pet trijumfa,na svom terenu, tri poraza na strani, u dobrom raspoloženju dočekuju derbi sa Moravom iz Vladičinog Hana.

– Igrali smo, čini mi se, kao nikad do sada. Taj Obrenovac nam je prekretnica na gostovanjima. Imali smo i  solidnu pomoć od Petra Beadera,koji se vratio u naš tim iz Slovačke. I svi drugi su se dobro pokazali. Jednostavno,nije bilo slabog mesta u timu.

Verujem da ćemo pregrmeti i Moravu. To što su oni drugi na tabeli ne treba mnogo da nas zanima. Igraćemo svoju igrui i slaviti – uverava Saša Mihajlović,koji je sa 19 poena bio najefikasniji u Obrenovcu.

I predsednik kluba Milenko Mihajlović je optimista:

Mi nemamo pravo na grešku. Ne smemo prokockati ono što smo ostvarili u Obrenovcu. Siguran sam da sa Beaderom i drugim igračima možemo do pobede protiv Morave. Učinili smo sve kako bi košarkašima obezbedili krajnje maksimalno dobre uslove za život i rad. Na njima je samo da igraju i da ne misle ništa drugo. Toga nije bilo duže vreme u klubu. Na putu smo da se rešimo nekih igrača za koje računamo da ne mnogu da iznesu teret drugoligaškog nadmetanja i povratka u Prvu ligu Srbije, iz koje smo administrativno ispali. Zamislite, ovaj put, iz te lige ispada samo jedan klub , a u našem slučaju bila su dva.

Ljubiša Marković

Povezano