nedelja, 1. oktobar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

U Umetničkoj galeriji otvorena izložba radova Jelene Trajković Popivode

U Umetničkoj galeriji otvorena izložba radova Jelene Trajković Popivode

U Umetničkoj galeriji u Kruševcu otvorena je izložba radova Jelene Trajković Popivode. Postavku čine radovi iz 6 ciklusa koji su nastajali u poslednjih desetak godina i „Život je igra“ iz 2022. godine. Obuhvata prostorne instalacije izvedene iz prethodnih ciklusa uz određene modifikacije i nove radove namenski rađene za prostor Umetničke galerije.

 

U svakoj od prostorija su radovi koji pripadaju određenom ciklusu, a mogućnost kretanja i pogleda iz prostorije u prostoriju i iz ciklusa u ciklus, ostvaruje njihovo međusobno prožimanje i svojevrsnu vizuelnu predstavu koja prepoznaje duhovna i emotivna stanja čoveka danas i navodi na promišljanje okolnosti u kojima se odvija život. Prostorna celina koju Jelena Trajković Popivoda ostvaruje u Umetničkoj galeriji počiva na crtežu u različitim materijalima, od papira i pausa do klirita, audio – vizuelnih koreografija ambijentalnih instalacija do svetlosnih crteža, objekata i naglašava vreme i kretanje.

Jelena Trajković Popivoda rođena je 1980. u Kraljevu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu – odsek slikarstvo.

Radi u mediju klasičnog crteža, slikarstva, koji su njena glavna preokupacija, ali i slike – objekte, svetlosne i ambijentalne instalacije, multimedijalne umetničke projekte.

Na Fakultetu umetnosti u Nišu angažovana je u zvanju vanredni profesor, na predmetu Crtanje i slikanje od 2012. godine.

Od 2004. godine izlagala je na 30 samostalnih i na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je u radu mnogobrojnih likovnih kolonija, radionica, seminara i tribina. Dobitnica je nekoliko nagrada iz oblasti vizuelnog stvaralaštva. Njeni radovi se nalaze u zbirkama kulturnih institucija i privatnih kolekcija. Član je ULUS-a od 2005. godine.

Živi i radi u Nišu i Beogradu. Organizator izložbe, koju je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, je Narodni muzej Kruševac, a kustos je Biljana Grković (istoričar umetnosti – muzejski savetnik).

Izložba će u Umetničkoj galeriji biti otvorena do 10. oktobra.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.