sreda, 28. septembar 2022.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

Varvarin obeležava Dan opštine

Varvarin obeležava Dan opštine

Između dva septembra u Varvarinu se vredno radilo, bila je ovo rekordana godina kad su u pitanju investicije.

Putna infrastruktura, vodovodna i kanalizaciona mreža, osavremenjavanje zdravstvenih, školskih i sportskih objektata, uređenje javnih površina – neki su od realizovanih radova.

Za Dan Opštine, 23. septembnar, kada se obeležava i 212. godina Varvarinske bitke, biće uručena priznanja najzaslužnijima  – na nivou Srbije, ali i predstavnicima lokalne zajednice koji su na najbolji način predstavljali Varvarin, najavila je predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Najveća priznanja opštine Varvarin biće uručena Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu za državnu upravu i loklanu samoupravu. Opština Varvarin ne zaboravlja ni mlade,  uspešne i talentovane đake koji su ostvarili najbolji plasman na repubičkim takmičenjima, kao i njihove mentore, biće nagrađeni i Vukovci i đaci generacije, a prvi put priznanje će dobiti i student iz Varvarina sa prosekom 10.

Zahvalnice će biti uručene i uspešnim sportistima, a biće nagrađen i radnik Javnog komunalnog preduzeća za doprinos očuvanju javnog reda.

Svečana sendica Skupštine opšine počinje u 11.30.

Povezano