četvrtak, 24. septembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Kvalitetom do konkurentnosti

Kvalitetom do konkurentnosti

U hotelu „Golf“ u toku je dvodnevni naučno stručni skup „Sistem kvaliteta kao uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost“ u čijem će radu biti prezentovano oko 50 radova. Skup je otvorila ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine prof. dr Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović je najavila finansijsku podršku ministarstva na čijem je čelu 15-om skupu naredne godine uz očekivanje da će zaključci sa ovogodišnjeg biti prosleđeni Vladi Srbije.

-Kada je konkurentnost u pitanju Srbija je, nažalost na 95. mestu od 144 rangirane države i to nije dobro. Na državi, odnosno Vladi je da obezbedi: makroekonomsku stabilnost, funkcionisanje institucija i uspostavljanje tržišta odnosno borbu protiv monopola kako bi bila konkurentnija. Takođe, nije moguće govoriti o privrednom rastu, razvoju energetike, poljoprivrede ukoliko se ne pozabavimo ovim problemima što je svakako izazov za nas – naglasila je Zorana Mihajlović.

U ime grada, učesnicima se obratio gradonačelnik Bratislav Gašić podsećanjem da je osnovni cilj svake lokalne samouprave viši nivo kvaliteta života zašta su potrebni ljudski, finansijski, organizacioni i tehnički resursi, a grad Kruševac (prema njegovim rečima) u njima ne oskudeva.

Inače, u ime suorganizatora skupa učesnike i goste je pozdravio predsednik Unije poslodavaca Rasinskog okruga Zoran Punoševac podsećajući da će sutra, između ostalog, biti održan Okrugli sto o energetskoj efikasnosti, odnosno o svemu što se preduzima da do 2020. godine imamo uštedu u ovoj oblasti za 20 procenata. Jedan od medijskih sponzora ovog skupa je regionalna Radio Televizija Kruševac.

Jasmina Ilić

Povezano