petak, 1. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

NSZ Kruševac: U prethodnom periodu najveća potražnja za zanatlijama

NSZ Kruševac: U prethodnom periodu najveća potražnja za zanatlijama

Struktura nezaposlenih, koji prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je raznolika, a poslodavci, kao i u prethodnom periodu najviše iskazuju potrebu za zanatskim profilima, istakao je gostujući u emisiji „Razgovor s povodom“ direktor kruševačke filijale Predrag Marković.

Na poslednjem Sajmu zapošljavanja održanom u Trsteniku, 11 firmi pokazalo je interesovanje za razlučitim obrazovnim profilima, a kako se odvijao Sajam , tako je i zainteresovanost nezaposlenih bivala sve veća. Sajmovi su prilika da se u konretnom razgovoru i kontaktu upoznate sa firmom, poslodavcem ,da on upozna kandidata i predoči mu poslovnu poziciju, rekao je direktor fuilijal eNacionalne Službe za zapošljavanje pRedrag Marković

Za program Moja prva plata ostalo je malo vremena za prijavljivanje, dodao je Marković

U prva dva ciklusa ovog programa više od 5.000 poslodavaca  primilo je čak 18.000 mladih na osposobljavanje za rad. Od ukupnog broja mladih uključenih u prvi ciklus programa, 43 odsto se zaposlilo, podaci su  Privredne komore Srbije.

Nezaposlene mlade osobe do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem, mogu da se prijave do 31. oktobra za program „Moja prva plata“.Ostalo je još sedam dana za prijavljivanje kandidata za program Vlade Srbije „Moja prva plata“, koji će omogućiti da se 10.000 mladih u Srbiji osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima. Više od 5.000 poslodavaca u prva dva ciklusa programa, tokom poslednje dve godine, primilo je čak 18.000 mladih na osposobljavanje za rad.

Od ukupnog broja mladih uključenih u prvi ciklus programa, 43 odsto se zaposlilo, piše na sajtu Privredne komore Srbije.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.