četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 43%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

ORPAK humanitarni koncert

ORPAK humanitarni koncert

U Beloj sali Kulturnog centra održan je koncert „Deca za ORPAK“ u organizaciji Udruženja građana za zaštitu životinja -ORPAK. Ovim humanitarnim koncertom prikupljena su sredstva za rad azila za napuštene životinje u Kruševcu.

Humanitarni koncert „Deca za ORPAK“ je deo projekta koji ovo udruženje sprovodi u cilju podizanja društvene svesti, posebno dece, o napuštenim i bolesnim životinjama. Naš cilj je da humanitarnim putem rešimo problem napuštenih životinja, kaže član ORPAKA Stojanka Tot. „Ovo je prvi deo projekta koji se realizuje sa decom, a biće nastavljen u decembru u saradnji sa školama „, ističe Tot.

ORPAK – Udruženje građana za zaštitu životinja Kruševac postoji 2 i po godine, broji 100-tinak članova i 9 volontera koji se brinu o 30-tak napuštenih životinja zbrinutih u azilu. Od kada postoji ORPAK je uspeo da sa ulice skloni, izleči i udomi preko 800 životinja.

Umetnički deo programa „DECA ZA ORPAK“ osmislili su dečiji pesnici Aleksandra Lukić i Tode Nikoletić, a pored dece koja su pevala, plesala i recitovala, poseban gost večeri bio je dečiji pesnik Momir Dragićević. Prihod prikupljen prodajom karata ide u dobrotvorne svrhe za napuštene životinje.

Nataša Đorđević

Povezano