sreda, 29. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Ministri unutrašnjih poslova i odbrane Bratislav Gašić i Miloš Vučević obišli naselja u opštini Tutin i Novi Pazar ugrožena poplavama

Ministri unutrašnjih poslova i odbrane Bratislav Gašić i Miloš Vučević obišli naselja u opštini Tutin i Novi Pazar ugrožena poplavama

Ministri unutrašnjih poslova i odbrane Bratislav Gašić i Miloš Vučević obišli su naselja u opštini Tutin i Novi Pazar koja su usled obilnih padavina ugrožena poplavama i ukazali da je situacija trenutno stabilna, da se reka povukla i da su u toku intervencije na pomoći stanovništvu na crpljenju vode iz podruma.

____________________________________________________________________

Ministar Gašić je istakao da su shodno nalogu predsednika republike Srbije Aleksandra Vučića, on kao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i ministra odbrane Vučević istog trenutka krenuli da obiđu poplavama zahvaćena područja u Novom Pazaru i Tutinu.

„Danas je bilo više intervencija. Situacija u Tituinu je teže nego u Novom Pazaru, imali smo izvlačenje jednog auta u kome je bilo dvoje ljudi i čišćenja podruma. Reka se povukla, u ovom trenutku intervenišemo kako bi pomogli građanima Tutina da izvuku vodu iz podruma“, precizirao je ministar Gašić.

Prema njegovim rečima, u Novom Pazaru situacija je takođe pod kontrolom, sve je očišćeno.

„Dolazimo do problema koji su godinama prisutni, posebno u poslednje vreme kada je došlo do klimatskih promena. Problem je što se ne vodi dovoljno računa o rekama, što su one postale mesta za bacanje smeća, zbog čega dolazi do zagušenja i onemogućavanja normalnog toka u slučaju većih padavina“, kazao je Gašić.

____________________________________________________________________

Ministar odbrane Miloš Vučević istakao je da je Vojska Srbuje uvek uz svoj narod i u svim teškim situacijama.

„Po naredbi predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, načelnik Generalštaba, koji je ovde prisutan, izdao je sve potrebne naredbe i uputstva jedinicama Vojske Srbije. U koordinaciji sa ministrom Gašićem, Sektorom za vanredne situacije, jedinicama lokalne samouprave tu smo da pomognemo sve što treba“, rekao je Vučević i dodao da je Novom Pazaru angažovan deo ljudstva i mehanizacije i da je spremna da reaguje i u Tutinu ako bude bilo potrebe.

„Svi smo zajedno tu, bez razlike ko je zadužen za koji resor, sa nama je i ministar turizma i omladine Husein Memić, svi zajedno smo tu da pomognemo građanima“, istakao je Vučević i naglasio da preventivno delovanje zavisi od svih nas i da se moramo odgovorno ponašati, da ne gradimo na mestima na kojima gradnja nije predviđene, da ne bacamo otpad u reke.“

Foto i video: Ministarstvo unutrašnjih poslova

 

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.