petak, 1. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Stav pedagoga: O vršnjačkom nasilju potrebno glasno i otvoreno govoriti kako bi mu se stalo na put

Stav pedagoga: O vršnjačkom nasilju potrebno glasno i otvoreno govoriti kako bi mu se stalo na put

Vršnjačko nasilje u školama je problem koji postaje deo svakodnevnice i  sve  je veći,  i o kome je potrebno glasno i otvoreno govoriti kako bi mu se stalo na put i sprečilo njegovo dalje širenje, zajednički je stav pedagoga Snežane Rajković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Danijele Simonović iz Prve tehnčke škole u Kruševcu.

Najčešći oblici nasilja u školama su verbalno, društveno isključivanje i  digitalno nasilje.U  školi nasilje učenici mogu da trpe od svojih vršnjaka, ali i od nastavnika, kao što i učenici mogu da vrše nasilje prema vršnjacima, ali i nastavnicima,a najčešće su u pitanju provokacije i vređanja

.Saradnja roditelja i obrazovnih ustanova je od ključnog značaja za rešavnje problema nasilja u školama. S tim u vezi organizuju se različite tribine i radionice za roditelje na kojima se prezentuju  vaspitni stilovi roditeljstva sa ciljem da se postignu pozitivni rezultati u promeni ponašanja učenika.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.