četvrtak, 15. maj 2025.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Prodaja ribe u doba posta i posnih slava

Prodaja ribe u doba posta i posnih slava

U kruševačkim ribarama još uvek nema velikih gužvi, ali su pripreme za proslavljanje slava i drugih praznika, u doba Božićnog posta u toku. Opremljenost ribarnica je odlična, pored velike ponude rečne i morske ribe, ima i propratnih proizvoda za posnu trpezu. 

Sveti Nikola koji se proslavlja 19. decembra je najmasovnih slava u Srba. Pripreme za slavsku trpezu su u toku, cene ribe veće nego prošle godine, ali kad se slavi za cenu se ne pita. Uoči ovog praznika proda se više ribe nego preko cele godine. Najtraženiji je šaran a njegova cena je 750 dinara, postoji mogućnost sečenja, suženja, prženja, kaže Dragan Gajić, iz ribarnice Atlantik na Novoj zelenoj pijaci u Kruševcu

Među stalnim mušterijama je i  profesionalni kuvar, koji je za naše gledaoce otkrio nekoliko kulinarskih tajni.

Sugrađani obilaze ribarnice i raspituju se za cene i ponudu.

Za bogatiji i šareniji slavski sto tu su i razne posne salate , od domaćeg ajvara do inetrnacionalnih specijaliteta

 

Venac sušene sarage oduvek se smatrao specijalitetom posne treze, a uglavnom je kupuju stariji sugrađani.

Inače, u skoro svim ribarnicama nude uslugu čišćenja šarana i druge krupne ribe, u asortimanu su i plodovi mora, prerađevine od ribe, kao i dimljena i pržena riba, za one sa nešto dubljim džepom.

Povezano