ponedeljak, 24. januar 2022.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
-4°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 50%
Brzina vetra: 6 m/s SSI
 

Prvaci na svim listama

Prvaci na svim listama

Pored titule jesenjeg prvaka u Prvoju ligi, FK Napredak ima i najboljeg strelca lige, dok je stadion Mladost najposećeniji od svih prvoligaša. 

Još pre poslednje jesenje runde u Prvoj ligi Srbije, znalo se da će Kruševljani prezimiti na liderskoj poziciji. Bilo jue pitanje samo, sa kojom bodovnom razlikom, a zahvaljujući tamnoputom Obeng Reganu Napredak ima čak devet bodova više od Čukaričkog.

Napredak je u prvom delu šampionata pobrao lovorike na sve strane. Pored liderske pozicije, Kruševljani imaju i najefikasnijeg strelca lige. To je kapiten Nenad Mirosavljević, pravi vođa ovog sastava, koji je postigao 11 golova i nalazi se ispred svog kolege iz ekipe Nenada Gavrića sa 10 golova, koliko imaju Rašković iz Borca i Milovac iz Voždovac.

Golove za Napredak u ovoj sezoni postigli su još Bojić, Bajić, Vignjević koga je Napredak otpustio pre mesec dana, zatim Bogdan Miloševićč, Paunović, Trujić, Dunjić, Koković. Kruševljani su postigli 41 gol, a primili samo 10, što je za svaku pohvalu.

Inače, najviše vremena na terenu u jesenjem delu prvenstva proveli su golman Nemanja Krznarić, Marko Paunović i Žarko Udovičić – svih 1530 minuta.
Sve utakmice , ali sa manjom minutažom, odigrao je i Bojić.

Čarapani su poslednji put bili jesenjei prvaci pre deset godina, u tadašnjoj Drugoj ligi Istok.

 
„Metodološki aspekti treninga“ – tema je seminara za trenere Rasinskog okruga , koji će se održati u petak , u 11 časova u Beloj sali Kulturnog centra.
Predavač će biti profesor sa Fakulteta za fizičku kulturu Milivoj Dopsaj, a organizator je Savez sportova Kruševac, izjavio je danas generalni sekretar saveza Aleksandar Nikolić.

Igrač poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva je Obeng Regan, koji je pre tri meseca napunio 18 godina. Njegovo vreme tek dolazi, a golom protiv Voždovca pobrao je simpatije ljubitelja fudbala. To mu je i najznačajniji učinak u dresu Napretka.

Kada je u pitanju ponašanje na terenu i u toj kategoriji je Nenad Mirosavljević pokazao zašto mu je poverena kapitenska traka, ali i zašto trener Milovanović za njega ističe da mu je desna ruka na terenu i van njega. Naime, Mirosavljević za provedenih 1419 minuta na terenu nije dobio nijedan žuti karton!

Kruševljani će na odmor do 21, januara, a u nedelju će biti obeležena godišnjica kluba i slava Sveti Alimpije.

Povezano