subota, 24. februar 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Svi zajedno protiv nasilja

Svi zajedno protiv nasilja

Grad Kruševac je  bio domaćin Regionalne konferencije „Borba protiv nasilja u porodici, šta dalje“ na kojoj  su učestvovale državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Stana Božović, predstavnica Vlade Srbije u Komitetu Saveta Evrope profesor dr Gordana Gasmi, sa saradnicima, predstavnici Republičkog parlamenta, lokalne samouprave, Rasinskog okruga i brojni ugledni gosti.

Izgradnja Sigurne kuće u Kruševcu, prihvatilišta i ambulante, zbrinjavanje potrebitih i sistematičan rad na prevenciji i suzbijanju nasilja uz multusektorski pristup i saradnju lokalne samouprave sa svim institucijama sistema i civilnog društva – suština je regionalne konferencije u Hotelu Rubin u organizaciji Ministarstva za rad i Grada Kruševca. Gradonačelnik Kruševca Bratsilav Gašić, sa saradnicima, prethodno je primio ugledne gošće u Mozaik sali Gradskog zdanja, gde je održana i konferencija za novinare, a na konferenciji najavio konkretnu saradnju sa Ministarstvom rada zapošljavanja i socijalne politike.

– „Sad imamo priliku da uz pomoć Ministarstva i ovih vrednih žena koje obilaze Srbiju dobijemo i izgradimo sigurnu kuću i nemojmo tu šansu da propustimo“  rekao je gradonačelnik Bratislav Gašić.

Nejednakost u upravljanju i odlučivanju, po rodnoj osnovi – je prisutna – u manjim sredinama naročito, rekla je državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Stana Božović, najavila konkretnu pomoć po pitanju boljeg života žena – gradu Kruševcu.

– „Projekti koji su rađeni ovih godina i koji su finansirani od nekoliko evropskih država, sa državnog nivoa spustiće se na lokalni, koji je posebno ugrožen i u tom smislu pomoći oko izgradnje sigurne kuće“.

Predstavnica Vlade Srbije u Komitetu Saveta Evrope profesor dr Gordana Gasmi, predstavila je Konvenciju Saveta Evrope o sprečavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

O aktivnostima na nivou Grada u okviru Kampanje „16 dana borbe protiv nasilja nad ženama“ kao i doprinosu svih relevantnih institucija koje su uključene u problem nasilja u porodici govorile su i pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Slobodanka Miladinović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost dr Dragana Barišić, direktor Centra za socijalni rad Slađana Čabrić, sudija Osnovnog suda u Kruševcu Eleonora Miladinović, koautor Projekta za rad u Sigurnoj kući iz Kragujevca Jelena Petrović Desnica. Konferenciji su prisustvovali i načelnik RO Branislav Vesić, sa saradnicima, predsednik Opštine Aleksandrovac Dragan Blagojević, predstavnici pravosuđa, policijske uprave, škola i socijalnih ustanova i društvene brige o deci i nevladinih organizacija.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.