utorak, 16. avgust 2022.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
24°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Radojković i Jevtićeva najprecizniji

Radojković i Jevtićeva najprecizniji

U streljani „Metak“ u Kruševcu, održano je drugo kolo seniorskog i juniorskog Prvenstva Centralne Srbije u disciplini serijska vazdušna puška. Najbolji su bili strelci iz Topole, Paraćina i Kruševca.

Nastupilo je 60-ak takmičara iz šest gradova: Paraćina, Ćuprije, Jagodine, Topole, Bora i Kruševca.

Glavni sudija Srđan Pantić nije imao težak zadatak, s obzirom na to da je organizacija takmičenja bila na visokom nivou.

– Pravila su jasno propisana i deklarisana da se puca sa 20 dijabola za glavne poene, dve serije po 10 dijabola, standardno na 10 metara.

Medalje i diplome podelili su strelci iz tri grada. Kod juniorki prvo mesto osvojila je Jelena Tasić iz Topole, drugo Anđela Ružić iz Paraćina, a treće Anđela Božović iz Kruševca. Paraćinci Dragan Stojadinović i Milan Zlatanović bili su najuspešniji u kategoriji juniora, dok je treće mesto pripalo Đorđu Nikoliću iz Topole. Ana Jevtić iz Paraćina bila je najpreciznija među seniorkama, a drugo i treće mesto zauzele su domaće takmičarke Dijana Maksimović i Snežana Milićević. Kod seniora, prvi je bio Zoran Radojković iz Topole, drugi Srđan Lazić, a treći Zoran Jovašević, obojica iz Kruševca.

Organizator takmičenja, Streljačka družina „Metak“, osnovana je pre 18 godina, a nakon uspeha Ivane Maksimović na Olimpijadi u Londonu, sve je više mladih koji se odlučuju za ovaj sport, kažu sekretar kluba Svetlana Stanković i trenutno prvoplasirani u seniorskoj kategoriji Srđan Lazić.

Imamo već lepe rezultate kod kadeta i juniora. U prvom kolu naša juniorka Anđela Božović osvojila je treće mesto. Trenira već godinu dana, ali to je mali period u streljaštvu i očekujemo još bolje rezultate – kaže Svetlana Stanković.

Strpljenje i upornost gradi karakter i to će dati rezultate na kraju. Imamo mlade talente, dobre dečake i devojčice koji vredno treniraju, tako da su rezultati mogući i očekivani – ocenjuje Lazić.

Do završetka jesenjeg dela takmičenja ostala su još četiri kola, nakon čega će se po 8 najboljih u svim kategorijama nadmetati u finalu. Inače, narednog vikenda u renoviranoj streljani u Jagodini, Streljačka družina „Metak“ biće domaćin 6. kola Prvenstva Centralne Srbije za kadete.

Dejan Milojević

Povezano