petak, 19. april 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Radojković i Jevtićeva najprecizniji

Radojković i Jevtićeva najprecizniji

U streljani „Metak“ u Kruševcu, održano je drugo kolo seniorskog i juniorskog Prvenstva Centralne Srbije u disciplini serijska vazdušna puška. Najbolji su bili strelci iz Topole, Paraćina i Kruševca.

Nastupilo je 60-ak takmičara iz šest gradova: Paraćina, Ćuprije, Jagodine, Topole, Bora i Kruševca.

Glavni sudija Srđan Pantić nije imao težak zadatak, s obzirom na to da je organizacija takmičenja bila na visokom nivou.

– Pravila su jasno propisana i deklarisana da se puca sa 20 dijabola za glavne poene, dve serije po 10 dijabola, standardno na 10 metara.

Medalje i diplome podelili su strelci iz tri grada. Kod juniorki prvo mesto osvojila je Jelena Tasić iz Topole, drugo Anđela Ružić iz Paraćina, a treće Anđela Božović iz Kruševca. Paraćinci Dragan Stojadinović i Milan Zlatanović bili su najuspešniji u kategoriji juniora, dok je treće mesto pripalo Đorđu Nikoliću iz Topole. Ana Jevtić iz Paraćina bila je najpreciznija među seniorkama, a drugo i treće mesto zauzele su domaće takmičarke Dijana Maksimović i Snežana Milićević. Kod seniora, prvi je bio Zoran Radojković iz Topole, drugi Srđan Lazić, a treći Zoran Jovašević, obojica iz Kruševca.

Organizator takmičenja, Streljačka družina „Metak“, osnovana je pre 18 godina, a nakon uspeha Ivane Maksimović na Olimpijadi u Londonu, sve je više mladih koji se odlučuju za ovaj sport, kažu sekretar kluba Svetlana Stanković i trenutno prvoplasirani u seniorskoj kategoriji Srđan Lazić.

Imamo već lepe rezultate kod kadeta i juniora. U prvom kolu naša juniorka Anđela Božović osvojila je treće mesto. Trenira već godinu dana, ali to je mali period u streljaštvu i očekujemo još bolje rezultate – kaže Svetlana Stanković.

Strpljenje i upornost gradi karakter i to će dati rezultate na kraju. Imamo mlade talente, dobre dečake i devojčice koji vredno treniraju, tako da su rezultati mogući i očekivani – ocenjuje Lazić.

Do završetka jesenjeg dela takmičenja ostala su još četiri kola, nakon čega će se po 8 najboljih u svim kategorijama nadmetati u finalu. Inače, narednog vikenda u renoviranoj streljani u Jagodini, Streljačka družina „Metak“ biće domaćin 6. kola Prvenstva Centralne Srbije za kadete.

Dejan Milojević

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.