petak, 5. jun 2020.

Kruševac
petak
Oblačno.
Oblačno.
25°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 29%
Brzina vetra: 4 m/s JJI
 

Jubilej i slava FK Napredak

Jubilej i slava FK Napredak

Fudbalski klub Napredak obeležio je  u prostorijama kluba 66. godina postojanja, kao i klupsku slavu Svetog Alimpija Stolpnik. Prisustvovale su brojne zvanice iz sveta sporta.

Fudbalski klub Napredak je osnovan 8. decembra 1946. godine, a prvu zvaničnu utakmicu je odigrao januara 1947. protiv Makedonije. U svojoj dugogodišnjoj istoriji beležimo plasman u Kup UEFA 1980, pod vodjstvom trenera Tome Kaloperovića, a videli smo i brojne generacije koje su nosile dres ovog uglednog sportskog kolekrtiva.

Slavu i godišnjicu Napredak je proslavio u društvu prijatelja kluba, veterana, trenera. Tokom svečanosti, tradicionalno je presečen slavski kolač, u prisustvu sveštenika Aleksandra Erića, a ovogodišnji kolačar bio je Žarko Andjelković.

Za narednu godinu, ta čast pripala je predsedniku FK Napredak Goranu Kariću, koji je izneo zanimljiv projekat, u čast nekadašnjem predsedniku opštine Kruševac Radomiru Mićiću, koji je stadion Mladost izgradio za 78 dana na proleće naredne godine biće postavljena njegova bista, istakao je predsednik Fudbalskog kluba Napredak Goran Karić.

U prijatnoj atmosferi, gosti su mogli da uživaju i u golovima iz nedavno završene polusezone, u kojoj je Napredak bio jesenji prvak, ujedno i najuspešnijoj polusezoni  poslednjih godina.

Bojan Sremčević

Povezano