petak, 1. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Zemljoradnička zadruga „Kalemar“ Konjuh – preko sto godina postojanja

Zemljoradnička zadruga „Kalemar“ Konjuh – preko sto godina postojanja

Zemljoradnička zadruga „Kalemar“ iz Konjuha više od veka postoji i posluje na prostoru Balkana i Evrope sa promenljivim uspehom.

Pred sam početak ratnih dejstava na prostoru Ukrajina i Rusije, ovaj kolektiv je izvozio voćno-sadni materijal u količinama koje su se približile onim iz zlatnog doba „zelenog plana“ sedamdesetih godina prošlog veka.

Po rečima direktora Zemljoradničke zadruge „Kalemar“ Dragana Vulića, situacija se poboljšava. Otvoreno je predstavništo u Vidinu u susednoj Bugarskoj i povećava se izvoz u Evropsku uniju. Tržište Ruske federacije zamenjuju tržištem u Evropi i na Balakanu.

Kada je domaće tržište u pitanju, na 64 prodajna mesta zastupljen je prostor čitave države.

Zemljoradnička zadruga „Kalemar“ iz Konjuha je dobila podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede u vidu poljoprivredne mehanizacije. Iapk, kako navodi Vulić manja je potržnja za mehanizacijom u poslednjim mesecima.

U Lazarevcu su domaćini poznati po proizvodnji voćno-sadnog materijala koji plasiraju i na ino i domaće tžište. Poznatiji u selu je Zoran Miletić, koji je član Skupštine Zemljoradničke zadruge „Kalemar“ iz Konjuha. On sam na 5 prodajnih mesta , uglavnom u Zapadnoj Srbiji, razmenjuje iskustva i u potpunosti ispunjava uslove koje diktira tržište.

Inače, ova društveno odgovorna firma za svu decu rodjena u prethodnoj godini na teritoriji Konjuha, pripremi za Svetog Savu prigodne poklone. U 2021. godini pripremili su za 4 novorodjenčeta dok je za 2022. godinu pripremljeno 7 prigodnih poklon paketa. Takodje, slavodobitniku Svetosavske nagrade daruju pokolon paket sa prigodnim sadržajem potrebnim za učenje i usavršavanje. Ove godine, to je Tara Rakić učenica 8/2 iz Osnovne škole Brana Pavlović iz Konjuha.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.