četvrtak, 16. septembar 2021.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
27°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 40%
Brzina vetra: 0 m/s ZSZ
 

Povećan broj poziva Službi hitne pomoći

Povećan broj poziva Službi hitne pomoći

Kako saznajemo u Službi hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra Kruševac zbog niskih temperatura i poledice, proteklog vikenda i tokom prepodneva zabeležen je povećan broj ambulantnih pregleda i intervencija na terenu.

Kao jedan od razloga povećanog broja poziva, načelnica Službe Hitne medicinske pomoći specijalista urgentne medicine dr Radmila Damjanović navodi nagli pad temperature koji najviše smeta pacijentima sa kardiovaskularnim problemima i asmatičarima. U prepodnevnim satima zabeleženo je 20-ak intervencija na terenu a razlog su povrede usled padova.

Hroničnim bolesnicima savetuje se redovno uzimanje terapije i poseta izabranom lekaru, izbegavanje masne i slane hrane. Zbog učestalih virusnih infekcija i prehlada u ovom periodu svima se preporučuje konzumiranje voća i povrća uz dovoljnu količinu tečnosti.Iz Hitne pomoći apeluju na starije osobe koje su zbog snega posebno ugrožene, da izbegavaju izlazak iz kuće a ostalima savetuju oprez zbog poledice u jutarnjim i večernjim časovima.

Svetlana Eskić

Povezano