utorak, 20. april 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 0 m/s JZ
 

U decembru minus 20 stepeni

U decembru minus 20 stepeni

Temperature će do petka biti ispod nule, a u četvrtak se u celoj zemlji očekuje jak mraz sa temperaturama od minus osam do čak minus 20 stepeni.

Padavine do srede povećaće snežni pokrivač. U četvrtak se u celoj zemlji očekuje jak mraz sa temperaturama od minus osam do čak minus 20 stepeni. Putari i građani moći će da odahnu i odmore se od upornog snega tek u sredu po podne, kada meteorolozi najavljuju prestanak padavina.

-Temperature će do petka biti ispod nule, a u četvrtak se u celoj zemlji očekuje jak mraz sa temperaturama od minus osam do čak minus 20 stepeni, koliko je izmereno i u ponedelajk ujutru u Vršcu i Sremskoj Mitrovici. Živa u termometru skočiće u petak i za vikend, tako da će temperature biti iznad nule. Međutim, u subotu će biti oblačno i duvaće pojačan jugoistočni vetar, tako da je u nekim delovima zemlje moguća i ledena kiša. Novo zahlađenje se, prema prognozama, očekuje već od 19. decembra.

Temperature će biti u porastu sve do Svetog Nikole, a od tog datuma do 26. decembra očekuje se novi talas snežnih padavina i izuzetno niske temperature, tako da su meteorolozi bili u pravu kada prognozirali da će ovaj decembar biti znatno hladniji od prethodnih. Na planinama će biti hladno sa snegom, tako da ljubitelji skijanja ne moraju da brinu o temperaturama i debljini snežnog pokrivača.

Povezano