utorak, 7. jul 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

Uspeh pronalazača Rasinskog okruga

Uspeh pronalazača Rasinskog okruga

Savez za intelektualnu svojinu u Kruševcu, predstavio je u Mozaik sali Gradske uprave, dobitnike najviših priznanja sa, prošle nedelje održanog međunarodnog sajma u Beogradu, „Biznis baza 2012“.

Od ukupno pet medalja koliko je ukupno dodeljeno na upravo  završenom  medjunarodnom sajmu BIZNIS BAZA 2012. svih pet  su u Kruševcu što uslovno delegaciju Rasinskog okruga  čini apsolutnim pobednikom ove medjunarodne smotre. Zlatne  medalje i prva mesta pripali su „TRAJAL“ korporaciji  za proizvode od reciklirane gume za uličnu i putnu infrastrukturu – poklopce za šahte i atmosfersku vodu, zatim preduzeću  „DILAB trejd“  za pomoćna lekovita sredstva na bazi srebra u nano tehnologiji, aledksandrovačkom „GROAS“ -u  za sigurnosne  ventile za posude pod pritiskom, Dragoslavu Gogiću za autorsko filmsko delo „NA IZVORU REKE JERAM“ i Savezu za intelektualnu svojinu u Kruševca  za rad na razvoju i promociji inovaciji u Srbiji.

Na doprinosu na osvajanju novih tehnologija i proizvoda kao i afirmaciji ove sredine , dobitnicima najviših priznanja , zahvalila se pomoćnik gradonačelnika Kruševca za ekologiju i održivi razvoj Dragana Milićević .

U ime nagradjenih zahvalili su se Dragoslav Gogić i profesor doktor Ljubodrag Djordjević dok je o značaju ovih priznanja i uopšte promociji naučnog rada, govorio predsednik  kruševačkog Saveza za intelektualnu svoju Milorad Obradović Faza.

Zoran Pavlović

Povezano