utorak, 20. april 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Svi regionalni pravci u Rasinskom okrugu od sinoć su prohodni

Svi regionalni pravci u Rasinskom okrugu od sinoć su prohodni

Svi regionalni pravci u Rasinskom okrugu i glavne saobraćajnice u gradu, kažu u Centru za zimsko održavanje puteva KRUŠEVACPUT a ,od sinoć su prohodni.

Od sinoć ekipe KRUŠEVACPUTa su na terenu i svi putevi prvog reda na području Rasinskog okruga su prohodini a u toku je rašćićavanje snega na saobraćajnica nižeg prioriteta kaže šef Centra za zimsko održavanje puteva u ovom kolektivu Ignjat Vidaković.

Problema u saobraćaju je bilo, naročito prema Brusu i Ribarskoj Banji, jer „Kruševacput“, zbog blokade računa, nije obavljao svoj posao na zadovoljavajući način. “ Sada su ti problemi rešeni. Zahvaljujući gradskoj upravi i Republičkoj Direkciji za puteve, račun je odblokiran, uplaćena su potrebna sredstva, i od sada punom parom krećemo u akciju. Kruševac do mora da bude čist grad, kao i svi prilazni pravci gradu“ – rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašic.

U ovom trenutki nije prohodan pravac ka Malom Šiljegovcu a otežano je i ćišćenje puta od Brzeća ka Kopaniku zbog jakih vetrova i smetova. Očekuje se da će i ti pravci, do kraja dana biti osposobljeni za saobraćaj, s obzirom da je Kruševacput trenutno dobro snabdeven potrebnim materijalim za zimsko održavanje puteva.

Ekipe JKP Kruševac takođe su u punoj pripravnosti, i za sada svoj posao obavljaju po planu. JKP redovno održava gradske i prigradske trotoare, prilaze javnim objektima, i u tom delu za sada nema problema. Apel građanima je da sami čiste prilaze svojim stambenim i poslovnim objektima. Gradonačelnik Gašić izrazio je i zadovoljstvo što su učešće u akciji pojačanog uklanjanja snega uzeli i saobraćajna policija, Vatrogasna jedinica i privatnici.

U Kruševacputu ističu da ekipe iz centra za zimsko održavanje redovno čiste regionalne puteve ka susednim opštinama Rasinskog okruga.

Povezano